Daniel Florea: „Simt că m-am întors acasă!”

Print Friendly, PDF & Email

Este tânăr, are 40 de ani, este căsătorit, are doi copii gemeni, băiat şi fată, iar până la această vârstă a reuşit să completeze foarte multe rânduri in CV-ul personal, ca activitate şi pregătire.

S-a născut în Călăraşi, în 1991, a absolvit liceul Nicolae Bălcescu, actualul Colegiu Barbu Ştirbei, după care a urmat facultatea de drept, la Universitatea Bucureşti. Printre programele de formare urmate se află specializarea în relaţii diplomatice internaţionale, specializare în protocol şi comunicare în relaţiile diplomatice internaţionale, masterat în Management şi Marketing în domeniul transporturilor navale, operaţiuni bancare şi burse.

Este doctorand în ştiinţe juridice şi a activat în foarte multe instituţii cu rezonanţă.

A lucrat în sistemul juridic, ca judecător de drept civil şi penal la Judecătoria Constanţa (1999-2003), precum şi ca avocat în societăţi private de pofil.vLa începutul lunii ianuarie 2012, Daniel Florea a demisionat din postul de vicepreşedinte al Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), pe care îl ocupa din octombrie 2009, decizia de eliberare din funcţie fiind semnată de premierul Emil Boc.

El se ocupa în cadrul AVAS de analiza şi gestionarea creanţelor statului.

Înainte de această funcţie, a lucrat pentru jumătate de an, în intervalul aprilie-octombrie 2009, în calitate de consilier personal pe probleme juridice al ministrului Transporturilor.

La AVAS a lucrat însă şi anterior numirii ca vicepreşedinte, respectiv în perioada decembrie 2006-septembrie 2008, când a ocupat funcţia de director general al Direcţiei Generale de Control şi Relaţii Publice, şi în perioada aprilie 2005-decembrie 2006, când a fost director la Direcţia Control din cadrul Autorităţii.

Daniel Florea a deţinut până la finalul anului trecut, funcţia de vicepreşedinte al AVAS.

De la începutul anului 2012, este Asociat Coordonator la firma proprie, „Daniel Florea şi Asociaţii” o societate civilă de avocaţi.

Întrebat de ce şi-a dorit această candidatură, Daniel Florea a declarat că  este o şansă care i s-a oferit ca să se implice şi să facă ceva pentru locuitorii oraşului, în care s-a născut şi a trăit 20 de ani: „Simt că m-am întors acasă. Sper ca împreună cu echipa mea, din care nu pot să nu îl menţionez pe candidatul la Senat, pe Colegiul 1, Liviu Tomoiagă, să facem din Călăraşi un loc în care să se întoarcă cu mare plăcere valorile oraşului. Candidez cu inima deschisă şi cu speranţa că, prin susţinerea pe care mi-o vor arăta călărăşenii, voi avea posibilitatea să le mulţumesc, după data de 9 decembrie, deoarece din funcţia de deputat voi putea să mă implic, prin iniţiative legislative, în problemele ce ţin de legalitate şi respectarea acesteia, multe dintre propuneri aşteptându-le chiar de la cei care s-au confruntat cu diferite situaţii legate de justiţie. În dialogul pe care îl voi purta cu călărăşenii, în toată această perioadă, vor avea ocazia de a mă cunoaşte şi de a afla chiar de la mine ceea ce pot să fac pentru ei, locuitorii oraşului meu!”

Please enter banners and links.

Next Post

Aurel Niculae, multiplu campion naţional, vrea să mai câştige o competiţie: cea electorală

sâm nov. 10 , 2012
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Aurel Niculae, candidatul USL pe Colegiul 4, Camera Deputaţilor, este de loc din comuna Ciocăneşti, de care îl leagă amintirile copilăriei, pentru că începutul adolescenţei l-a găsit în plină activitate sportivă, la un club cu renume: Dinamo Bucureşti. Nu a practicat fotbalul, dacă la asta […]