Președintele PNL Călărași: Le reamintesc colegilor noștri de coaliție, că domnul prefect, Valentin Barbu, a tratat pe toți primarii, în mod egal

Organizația județeană a PNL Călărași a organizat vineri, 15 decembrie, o conferință de presă, în cadrul căreia s-a pus accentul pe ședința de îndată, ținută la Consiliul Județean Călărași, pentru repartizarea sumelor din fondul constituit în procent de 6% din impozitul pe venit încasat suplimentar la bugetul de stat pe UAT-uri în anul 2023.
Președintele organizației, senatorul Ciprian Pandea, a declarat:

”Așa cum probabil ați aflat, în această dimineață (n.red. 15 decembrie), a avut loc o ședință de îndată la Consiliul Județean Călărași, pentru repartizarea sumelor din fondul constituit în procent de 6% din impozitul pe venit încasat suplimentar la bugetul de stat pe UAT-uri în anul 2023. Adică de la toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Călărași.
Miercuri am auzit, dintr-o conferință de presă, că la Călărași coaliția nu funcționează. Astăzi înțelegem cu toții și de ce, pentru că, în urma acestei ședințe a Consiliului Județean, doar șase localități au primit bani, mă refer la: Călărași, Dragoș Vodă, Gurbănești, Gălbinași, Ileana și Fundeni. Înțeleg că restul nu au niciun fel de nevoi. Așa că vreau să le reamintesc iluștrilor noștri conducători efemeri că noi, de fiecare dată când un ministru a venit la Călărași, am avut grijă să invităm absolut toți primarii, indiferent de culoarea politică, pentru că atunci când vorbim de dezvoltarea județului, vorbim de dezvoltare unitară, echilibrată și vorbim de județul Călărași, nu de județul PSD Călărași sau PNL Călărași. Le reamintesc colegilor noștri de coaliție, că domnul prefect a tratat, de fiecare dată, pe toți primarii, în mod egal. Acum, la final de an, mereu se întâmplă aceste lucruri, gândirea de dezvoltare a PSD care înseamnă PSD – 100%, PNL – 0, și dacă vă uitați pe fiecare repartizare realizată de PNL de-a lungul timpului, ați fi văzut echitate.


Referitor la acest aspect, reprezentantul guvernului în teritoriu, prefectul Valentin Barbu, a menționat că va ataca hotărârea în contencios administrativ:
Întotdeauna au arătat cu degetul către noi, către PNL, susținând că această coaliție funcționează la nivel central mai bine decât în plan local. E bine că este și așa, dar nu poți să acuzi partenerii de coaliție pentru ceea ce, de fapt, promovezi tu de fiecare dată.
Suntem în ultima zi de plată a unor sume, deși acea sumă suplimentară de 2 milioane de lei se cunoștea de cel puțin trei-patru zile că este colectată și urma să fie distribuită către toate UAT-urile județului, așa cum spune și legea. S-a întâmplat ce s-a întâmplat și a fost distribuită doar către 5-6 UAT-uri. Atunci cum poți să ne acuzi pe noi că această coaliție nu funcționează? Nu cumva probleme sunt în partea cealaltă? Vă spun categoric că da. Sunt la domnul Vasile Iliuță care are impresia că, fiind încă președinte de Consiliu Județean, face doar ce îi trece prin cap. Asta ne-a demonstrat și acum, pe final de an, cum s-a întâmplat și în urmă cu doi ani, dacă vă aduceți aminte și a fost nevoie să atacăm de șapte ori aceeași hotărâre de CJ, în care, din păcate, toate primăriile PNL nu primeau nici un leu. Din fericire, justiția ne-a spus că da, avem dreptate, la Curtea de Apel, și urmare a unei ședințe ad-hoc la Prefectură, la care a participat și domnul senator Pandea, împreună cu primarii PSD, în principal, toată lumea a fost de acord ca acești bani să plece către toate comunitățile locale din județul Călărași.

Asta înseamnă să ajuți la susținerea comunităților locale și să dezvolți județul.
Credeți, dumneavoastră, că îmi face o plăcere deosebită să atac hotărârile de C.J.? A făcut memorii pe la conducerea Ministerului că nu știu câte sute de hotărâri de Consiliu Județean au fost atacate. Total fals! Este o minciună ordinară. Am atacat doar acele hotărâri care nu puteau obține viza de legalitate. Și se poate vedea. Am transmis răspunsul la minister, dânșii le-au analizat și au văzut că, de fapt, minciuna era acolo și dreptatea era de partea noastră. Nu ne face nicio plăcere să atacăm aceste hotărâri de CJ. Era foarte simplu ca cei doi lideri, măcar domnul Iliuță, care știa de patru zile că s-au colectat aceste sume suplimentare, să dialogheze cu domnul Pandea, ținând cont de niște criterii, criteriul populației și criteriul solicitării unor UAT-uri. Asta…pentru că toate UAT-urile din județul Călărași au proiecte în derulare și au nevoie de cofinanțări.
Așa că, îmi pare rău că trebuie să reluăm același mecanism. O să analizăm și o să vedem, din punctul nostru de vedere, într-un mod total aleatoriu și discriminatoriu, s-a promovat o hotărâre de Consiliu Județean, pe care, cu siguranță, o vom ataca
.”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Emil-Florian Dumitru, deputat, membru în Comisia pentru Agricultură, a opinat că nu funcționează coaliția politică, în domeniul agriculturii

sâm ian. 13 , 2024
Emil-Florian Dumitru, deputat, membru în Comisia pentru Agricultură, a opinat că nu funcționează coaliția politică, în domeniul agriculturii. Acesta afirmă că nu este destul de mare interesul pentru reabilitarea sistemului de irigații. ,,O să mă întrebați de ce nu funcționează coaliția în domeniul agriculturii. E un dialog al surzilor, nu […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!