Primarii liberali au cerut, Instituției prefectului, atacarea hotărârii consilierilor județeni

Primarii PNL au cerut, Instituției prefectului – județul Călărași, atacarea hotărârii de Consiliu Județean privind repartizarea sumelor din fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean Călărași, în procent de 6%, pentru dezvoltarea localităților.
Modul de împărțire a sumelor alocate primăriilor, în mod diferit, fără a se ține cont de criteriul populației și cofinanțările necesare proiectelor în implementare de la nivelul fiecărei UAT, a creat nemulțumire în rândul primarilor PNL, care au primit sume mult mai mici decât primarii PSD, Organizația Județeană a PNL Călărași anunțând, printr-un comunicat de presă, că s-a solicitat atacarea acestei hotărâri de către primarii liberali.
,,Am asistat astăzi, cu toții, odată cu votul dat de majoritatea social-democrată din Consiliul Județean Călărași, la o nouă dovadă de administrație discreționară pe care actuala conducere județeană o manifestă mai ales atunci când vine vorba de repartizarea sumelor necesare dezvoltării localităților.
Primarii liberali călărășeni, alături de conducerea PNL Călărași, dar și de ceilalți colegi primari, au militat, an de an, pentru o repartizare a sumelor din impozitul pe venit pentru cofinanțarea proiectelor de dezvoltare locală care să țină cont de două criterii absolut normale: criteriul populației și cofinanțările necesare proiectelor în implementare de la nivelul fiecărei UAT.
An de an, actuala conducere a CJ Călărași a repartizat aceste sume, cu ajutorul majorității de care dispune, după bunul plac, deși au existat așa-zise consultări. Atât administrative cu primarii – exemplul cel mai recent din data de 22 ianuarie a.c. – o ședință la care au fost invitați toți edilii tocmai pe marginea acestei repartizări, cât și politice între președinții celor două formațiuni din cadrul Coaliției de guvernare (anul acesta nu a existat o asemenea intenție din partea președintelui CJ).
An de an, primarii liberali au cerut Instituției prefectului o repartizate echitabilă și, de fiecare dată, instanțele de contencios-administrativ le-au dat dreptate, iar sumele au ajuns în fiecare UAT funcție de populație și de proiectele aflate în implementare.
Miercuri, 31 ianuarie, consilierii județeni au adoptat o nouă asemenea repartizare, făcută din pixul unui singur om, prin care au fost repartizate 24.597 mii lei, alți 12.232 mii lei urmând a fi repartizați ”într-o ședință viitoare”. Suntem de părere că suma de 12.232 mii lei este dorită a fi folosită în scop electoral de către conducerea CJ Călărași pentru a atrage în PSD primari înaintea alegerilor locale. Din cei 24.597 mii lei, 753.000 de lei ar trebui să ajungă, conform deciziei majorității PSD, Primăriei Municipiului Călărași, câte 736.000 de lei fiecărei primării PSD și doar câte 100.000 de lei fiecărei primării PNL.
Tot astăzi, primarii PNL au cerut Instituției prefectului – județul Călărași atacarea acestei Hotărâri a consilierilor județeni PSD, o hotărâre care nu reflectă promisiunile pe care conducerea CJ le-a făcut în fața primarilor din întreg județul Călărași.”, se afirmă în comunicatul de presă transmis de Organizația Județeană a PNL Călărași.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Vero, ,,Fetița Zurli”, începe un proiect de suflet, în comuna Jegălia

joi mart. 28 , 2024
Comuna Jegălia a devenit de miercuri, 27 martie, locul de debut al unui proiect de suflet, pe care își va pune amprenta Vero Căliman, cunoscută drept Fetița Zurli. ,,Teatrul la sat” este noul proiect în care vor fi implicați elevii din comuna Jegălia, dorința primarului Aurel Vasile, împletindu-se cu momentul […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!