Aurel Niculae, multiplu campion naţional, vrea să mai câştige o competiţie: cea electorală

Print Friendly, PDF & Email

Aurel Niculae, candidatul USL pe Colegiul 4, Camera Deputaţilor, este de loc din comuna Ciocăneşti, de care îl leagă amintirile copilăriei, pentru că începutul adolescenţei l-a găsit în plină activitate sportivă, la un club cu renume: Dinamo Bucureşti. Nu a practicat fotbalul, dacă la asta vă gândiţi, ci a făcut un alt sport de performanţă: kaiac-canoe. Timp de 10 ani, în perioada, 1970-1980, a fost multiplu campion naţional, component al Lotului Olimpic Român. Nu a neglijat nici educaţia ci, şi-a luat prima licenţă în economie, la Buxton University. A urmat o altă pregătire, neuitând de locul natal, Universitatea    de    Ştiinţe    Agricole şi  Medicină  Veterinară Bucureşti, specializarea fiind Management, Inginerie Economică în  Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

În perioada 1990-1998 a avut o misiune importantă, în calitatea de director general al S.C. Romanian International Trading- Reprezentanţa Panasonic, Bucureşti, deoarece s-a ocupat de  implementarea managementului strategic bazat pe tehnici previzionale. Experienţa de manager în domeniul privat , de la reprezentanţa Panasonic, a folosit-o şi la o societate de stat, S.N. Plafar S.A., unde a reuşit restructurarea, reorganizarea, revitalizarea şi rentabilizarea acesteia.

A ţinut pasul cu evoluţia lucrurilor şi, în calitatea sa de Consilier Preşedinte-Director General al Assurance International S.A., Bucureşti a avut responsabilităţi privind ansamblul de măsuri necesare adaptării activităţilor societăţii la normele Uniunii Europene.  Odată încheiată această misiune, a devenit din octombrie 2008 şi până în aprilie 2009,  vicepreşedinte A.N.R.S.C.E. (Autorizarea şi Reglementarea Serviciilor Comunale), răspunzând de partea de previziune, organizare şi coordonare a instituţiei.

Experienţa profesională s-a conturat şi prin activitatea depusă în calitate de consilier la  Sucursala pentru administrarea şi întreţinerea fondului imobiliar, din ianuarie, 2010 ocupând un post de conducere, în cadrul aceleiaşi firme, ca şef departament  D.A.D.T., coordonând activităţile de aprovizionare, desfacere şi transport.

Fac o adevărată echipă împreună cu Iulian Dumitrescu, candidat pe Colegiul 2, Senat”

 În plan politic a tratat lucrurile cu aceeaşi seriozitate. Din 1998 şi până în 2008 a fost  membru al Biroului Politic Judeţean  Buzău,  iar din 2008 şi până în prezent este vicepreşedinte al PNL Călăraşi. A ales să se întoarcă în zona locală, cunoscând greutăţile oamenilor de la ţară. S-a implicat, alături de Raluca Surdu, candidat pe Colegiul 5, Camera Deputaţilor şi Iulian Dumitrescu, candidat pe Colegiul 2, Senat în multe acţiuni, atât caritabile, cât şi cu un anumit specific.

 De aproape trei ani, cei care astăzi sunt candidaţi din partea USL, şi-au făcut simţită prezenţa, în toată această perioadă. Acţiunile întreprinse au avut scopul de a-i ajuta pe oameni, dar şi pe primarii din localităţi. Echipa a contribuit la soluţionarea unor probleme punctuale ale localităţilor: asfaltare, pietruire, sistematizare, aducţiuni de apă, renovarea şi dotarea unor şcoli şi grădiniţe, reamenajarea unor stadioane, terenuri de joacă, parcuri şi spaţii verzi, renovarea unor biserici şi cimitire.

De altfel, nu doar partea de infrastrucură a fost vizată prin activitatea depusă de Aurel Niculae, Raluca Surdu şi Iulian Dumitrescu, educaţia avându-şi rolul ei bine definit.

„Încurajarea performanţelor şcolare prin sprijinirea participării unor grupuri de elevi la concursuri şcolare, încurajarea familiilor nevoiaşe de a-şi trimite copiii la şcoală, prin oferirea de rechizite şcolare, asigurarea de meditaţii gratuite pentru bacalaureat, excursii culturale şi ecumenice, tabere la mare şi la munte pentru copii.”

Emoţiile nu au lipsit într-un moment de referinţă: Lansarea candidaţilor

Un eveniment de anvergură, a făcut ca, într-un singur loc să fie prezenţi peste 60.000 de oameni, care au împărtăşit aceeaşi credinţă politică a USL: susţinerea candidaţilor lansaţi în cursa pentru alegerile parlamentare şi proiectele politice ale acestora. Pentru o zi, în 17 octombrie, Naţional Arena a devenit neîncăpătoare, atât candidaţii, cât şi membrii de partid fiind prezenţi la

acest moment impresionant si emoţionant pentru toţi, dar în special pentru „oamenii” zilei, candidaţii. A fost o demonstraţie de forţă a USL în ansamblu, generatoare de energie pentru candidaţi, de încredere în sprijinul pe care îl au în colegii şi, astfel, în rezultatul favorabil al alegerilor.

Cu emoţie, dar şi cu speranţa în suflet, Aurel Niculae, a luat startul campaniei electorale, cu următoarele gânduri: “Mai avem puţin şi configuraţia scenei noastre politice se va clarifica, după 9 decembrie. Aflaţi la începutul campaniei electorale, pornim cu gândul la iepurele din fibula în care a fost întrecut de broasca ţestoasă: trebuie să vedem ceea ce a determinat succesul broaştei ţestoase (perseverenţa, curajul, implicarea, disciplina) şi mai puţin ceea ce a dus la eşecul iepurelui (mândria, aroganţa, autosuficienţa). Invităm pe toţi cei din colegiile noastre să vadă cine şi ce a făcut în ultimii 3-4 ani în localităţile lor şi să voteze profesionalismul şi deschiderea către oameni pe care noi credem că le avem. Citatul meu preferat este cel care-i aparţine lui Ion I. C. Brătianu: „În chestiunile mari, în acelea de ordin moral care stăpânesc viitorul unei neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare şi naţionalitate, nu pot fi preţuri de tocmeală, nu pot fi motive de oportunitate care să te hotărască a te compromite, coborându-te de pe tărâmul înalt şi sigur al principiilor!”

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Raluca Surdu: Mă caracterizează: generozitatea, entuziasmul şi curajul de a spune lucrurilor pe nume

sâm nov. 10 , 2012
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱La doar 34 de ani, Raluca Surdu reuşeşte să fie soţie, mamă, dar este  implicată atât în proiecte profesionale, cât şi în cele politice. Mulţi preferă să spună că a avut noroc  de o căsătorie care să-i asigure o pornire frumoasă în viaţă, dar puţini […]