Raluca Surdu: Mă caracterizează: generozitatea, entuziasmul şi curajul de a spune lucrurilor pe nume

La doar 34 de ani, Raluca Surdu reuşeşte să fie soţie, mamă, dar este  implicată atât în proiecte profesionale, cât şi în cele politice.

Mulţi preferă să spună că a avut noroc  de o căsătorie care să-i asigure o pornire frumoasă în viaţă, dar puţini cunosc faptul că Raluca Surdu este o persoană care şi-a luat destinul în propriile mâini, imediat după terminarea liceului, când, din Focşani, a plecat la Facultatea de Drept din Bucureşti. Nu a rămas departe de casă şi s-a angajat, în oraşul său, după absolvire, unul dintre locurile de muncă fiind la Regia Autonomă Compania de Utilităţi Publice Focşani, ca şef  Birou Juridic. A urmat, între timp,  masteratul la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, specializarea Managementul Instituţiilor Publice şi s-a angajat, în Bucureşti, la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi a Copilului, în calitate de consilier juridic. Pasul următor a fost ocuparea unei funcţii similare, în 2006, la  Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, unde lucrează şi în prezent.

După un an, s-a angajat în acelaşi loc, cel care avea să-i devină soţ, Georgian Surdu, originar din Olteniţa, între cei doi fiind dragoste la prima vedere. Căsătoria a fost urmată, la scurt timp, de venirea pe lume a unui băieţel, care are acum 3 anişori.

A intrat în politică la 28 de ani

Energică din fire, Raluca Surdu a simţit că are un cuvânt de spus în politică, fapt care a i-a dat curajul de a se implica într-o lume dominată de bărbaţi. În 2006 s-a înscris în PNL, iar în 2009 a devenit vicepreşedinta PNL Călăraşi. De atunci, şi până acum, s-a implicat în multe proiecte: a participat activ în campania pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean; în alegerile locale, rezultatul înregistrat de USL fiind foarte bun în Colegiul 5, Camera Deputaţilor, unde au fost aleşi 6 primari USL (5 PNL şi 1 PSD) din 9, iar pentru alegerile parlamentare, din acest an, face echipă cu Aurel Niculae (candidatul pentru Colegiul 4 – Camera Deputaţilor) şi Iulian Dumitrescu ( candidatul pentru Colegiul 5 – Senat). Nici acţiunile caritabile nu au lipsit, ele focalizându-se, în primul rând pe copii, care s-au materializat în:

  • sprijin acordat copiilor nevoiaşi la începutul anului şcolar;
  • sprijin acordat liceenilor de clasa a XII-a din Olteniţa pentru a beneficia de meditaţii gratuite înainte de bacalaureat;
  • sprijin pentru organizarea unor tabere şcolare, pelerinaje şi excursii ecumenice;
  • susţinerea iniţiativelor TNL Olteniţa cu diverse ocazii: Dragobete, Ziua Femeii, Ziua Copilului, Iepuraş de Paşti, Moş Crăciun, Miss Boboc;
  • susţinerea unor trupe de dans şi de teatru din Olteniţa pentru a participa la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale;
  • sprijin acordat unor parohii pentru renovarea bisericilor şi întreţinerea cimitirelor;
  • suport oferit unor echipe de fotbal locale;
  • sprijin acordat unor cazuri medicale extreme.

 

17 octombrie, o dată cu rezonanţă

Un eveniment a cărui amploare a impresionat atât mulţimea prezentă, cât şi pe cei care au văzut, din afară, mişcarea de forţă a USL, a fost, cu siguranţă, cel de lansare a candidaţilor, care a avut loc pe Naţional Arena, în 17 octombrie. Cu atât mai mult a fost şi rămâne o dată importantă pentru Raluca Surdu, deoarece atunci a fost lansată oficial şi candidatura sa, pentru Colegiul 5, Camera Deputaţilor.

 „Fac un apel la responsabilitate”

Pregătită să intre în campanie electorală, Raluca Surdu ne-a spus: “Ca în preajma oricăror alegeri, şi acum ne aflăm într-o perioadă în care dorinţa de mai bine şi frustrările acumulate din cauza greutăţilor de zi cu zi, pot face ca oamenii să fie mai mult, sau mai puţin implicaţi, să fie pasivi şi neinteresaţi. Noi însă am dori să facem un apel la responsabilitate şi să-i invităm pe toţi cei la care acest mesaj poate ajunge, să se implice cât mai mult. Este şi o responsabilitate individuală faţă de un drept al nostru, al tuturor, acela de a vota liber, conform conştiinţei proprii şi dorinţei noastre de mai bine.”

 

 

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Iulian Dumitrescu: „Doresc să contribui la creşterea nivelului de trai în mediul rural”

sâm nov. 10 , 2012
Cu deobordanța pe care i-o dă tinerețea, dar și experiența profesională acumulată până la cei 40 de ani, Iulian Dumitrescu intră în arena politică cu gândul de a convinge electoratul  și de a învinge în cursa electorală în care a intrat, pentru prima dată în viață. Până acum, a reușit […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!