Trei pe un scaun de primar, la Vâlcelele

Trei pe un scaun de primarDe luni, 11 februarie, comuna Vâlcelele intră în campanie electorală. Miza este scaunul de primar, lăsat vacant de actualul deputat, fost primar, timp de 12 ani, Vasile Iliuţă.

Aparent fără a fi o miză prea importantă, alegerea unui primar de comună, competiţia electorală de la Vâlcelele, capătă o mare greutate, prin faptul că PDL-ul va lupta cu toate forţele, o dată, ca să îşi menţină Primăria în „portofoliul” său şi, doi, pentru a reuşi să fie singura localitate PDL din ţară, care la alegerile organizate în acest an, după plecarea în Parlament a unor primari sau preşedinţi de Consilii Judeţene, câştigă o competiţie electorală.

Cine sunt candidaţii?

Cu șansele cele mai mari, ia startul actualul viceprimar, Gabriel Oroianu (PDL), susținut de fostul primar, Vasile Iliuță. Primar pe o perioadă de 3 mandate, Iliuță a fost reales, de majoritatea locuitorilor anul trecut, atât ca primar (89,7%), cât și ca deputat (78%). Ceea ce demonstrează, o dată în plus, faptul că cetățenii îi recunosc acțiunile și realizările făcute, ca primar, și că vor asculta de cel care a avut ușa deschisă mereu pentru ei, care a creat câteva sute de locuri de muncă, angajând la firmele unde a fost acționar, oameni din comună și nu numai.

Pe de altă parte, Gabriel Oroianu este un tânăr cu perspectivă, care cunoaște problemele comunei și care a fost, timp de 5 ani, „mâna dreaptă” a fostului primar, în calitate de viceprimar.

Contracandidatul care va dori să facă „valuri”, de departe va fi candidatul USL-ului, Mihail Pascu, tehnician veterinar, ce are şi funcţia de consilier local. „Bătălia”  va fi, indirect, și a lui Răducu Filipescu, preşedintele PNL Călăraşi.

Campania pentru parlamentare i-a dat ceva palpitaţii liderului liberal, care promisese că va scoate 7 din 7, iar Colegiul 2, unde Vasile Iliuţă (PDL) a candidat împotriva lui Valeriu Steriu (USL) i-a încurcat cumva planurile făcute de-acasă, deputatul USL reuşind să îşi ia mandatul cu 50+1, la „mustață”.

Ultimul înscris în cursă este un reprezentant al PP-DD, consilierul local, Ioan Clopot,  care sigur nu va reuşi nici măcar să “tulbure apele”.

Bătălia a pornit! Să înceapă pariurile!

Please enter banners and links.

Next Post

Noi numiri la conducerea deconcentratelor din Călăraşi

vin feb. 8 , 2013
După ce săptămâna trecută am contabilizat o serie de demisii din funcţiile de director ale unor instituţii deconcentrate: Cornel Berheci de la Agenţia Judeţeană pentru Prestări Sociale, Ion Sfetcu, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar şi a directorului Centrului Cultural Judeţean Călăraşi, Radu Dinulescu, precum şi controversata demitere a […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!