PDL și PSD Călărași își aleg președinții

Print Friendly, PDF & Email

sova iliuta 2Anul 2012 a fost un an plin pentru partidele politice. Rand pe rand, acestea au trecut prin alegerile locale, referendumul pentru demiterea presedintelui si alegerile parlamentare. Dupa un an incarcat in batalii electorale, noul an va reprezenta pentru acestia analiza rezultatelor inregistrate, dar si posibile regrupari organizationale in perspectiva viitoarelor confruntari de pe scena politica.

Deja principalele partide componente ale U.S.L.-ului si-au anuntat intentia de a organiza congrese ale partidelor in prima parte a anului 2013. Daca P.S.D-ul doreste ca prin organizarea congresului sa delimiteze intr-un fel actul de guvernare, de activitatea politica a partidului, pentru P.N.L., congresul ar urma sa confirme increderea membrilor partidului in actualul presedinte Antonescu si sustinerea ferma a acestuia pentru prezidentialele din 2014.

Pe plan local, congresul P.S.D va fi devansat de alegeri in organizatia judeteana Calarasi. O organizatie care de la debarcarea din functia de presedinte a lui Doru Ioan Tărăcilă, este intr-o continua cautare de lider. Dupa o experienta esuata cu un presedinte de import : Oana Niculescu Mizil, P.S.D. Calarasi a continuat pe aceeași  linie cu proaspatul ministru Dan Șova, avand sanse mari sa devina noul sef al “pesedistilor” calaraseni. Asta, dupa un interimat in care cel mai mult s-a remarcat prin absenta din judet. El ar putea fi secondat de proaspatii deputati : Daniel Florea si Valeriu Steriu (urmare a fuziunii UNPR-ului cu PSD), dar si de vicepresedintele Consiliului Judetean, Ion Ștefan. Pentru moment, niciunul din liderii locali ai partidului nu pare a putea aspira la functia de presedinte, conducerea centrala P.S.D. neavand incredere in puterea acestora de revigorare a unei filiale care altadata se impunea detasat in confruntarile electorale.

De altfel, politicienii locali ai P.S.D., ca de altfel si cei ai P.N.L., vor avea de optat intre functiile de conducere din partid si cele de directori ai unor deconcentrate, data fiind incompatibilitatea intre statutul de functionar public si acea de conducere in partid.

O alta organizatie politica “in cautari”, dar din postura unora rezultate mai mult dezamagitoare in alegeri este cea a P.D.L. Preluand interimatul dela GeorgelMușat, ulterior demisiei lui Stelian Fuia din functia de presedinte al organizatiei judetene, proaspatul deputat Vasile Iliuță va avea o misiune destul de dificila in revigorarea unui partid, puternic afectat de rezultatele alegerilor parlamentare. Vasile Iliuță va trebui sa recastige loialitatea fata de partid a primarilor PDL, a caror mare majoritate a sustinut candidatii USL la alegerile parlamentare, intr-un moment in care reprezentarea partidului in Consiliul Județean si Consiliul Local Municipal Călărași este mai mult simbolica. Alegerile la PDL Călărași ar urma să aibă loc în luna iulie a.c.

O organizatie judeteana de partid, ferita mult timp de framantari, este cea a P.N.L.-ului. La adapostul rezultatelor foarte bune, atat in alegerile locale, cat si in cele parlamentare, P.N.L. Calarasi pare a fi preocupata doar de guvernarea locala si centrala.

Filipescu se retrage din 2016

Declaratiile presedintelui Filipescu, de a se retrage din functiile politice incepand cu 2016, pot naste si in interiorul P.N.L.-ului, mici dispute locale intre cei ce isi doresc preluarea conducerii unei filiale puternice nu numai pe plan local, ci si national.

Vom vedea, și aici, care va fi omul pregătit din umbră. Avem rabdare!

Please enter banners and links.

Next Post

Bulgarii ne lasă fără făină și ulei

joi ian. 17 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Instituit în baza Hotărârii Guvernului nr. 600 din 2009, Programul European pentru furnizarea de produse alimentare către persoanele cele mai defavorizate este aproape de a finaliza al patrulea an de derulare. Dacă în primul an, prin program erau distribuite doar două produse alimentare: zahăr şi […]