Încă doi medici se pregătesc să părăsească Spitalul Județean Călărași

Print Friendly, PDF & Email

ambulatoriuMiercuri, 13 martie, la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Călăraşi a avut loc şedinţa lunară a Comisiei de Dialog Social. În finalul întâlnirii, domnul Valentin Robescu, liderul sindicatului SANITAS a dorit să adreseze câteva întrebări managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, dr. Dan Romulus Şerban, pentru a putea informa membrii sindicatului asupra evoluţiei situaţiei create în Spitalul Judeţean, generată de tensiunile apărute la semnarea actului adiţional dintre spital şi Casa Judeţeana Asigurări de Sănătate Călăraşi.

Dr. Dan Şerban a explicat pentru cei prezenţi la şedinţa că, în situaţia în care legislaţia din domeniul medical este de partea sa, a intenţionat să crească numărul de ore prestate de medicii spitalului în Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, fapt care ar aduce venituri suplimentare spitalului şi ar putea acoperi integral cheltuielile ce se fac pentru funcţionare.

Sporirea numărului de ore prestate de către medici în Ambulatoriu Integrat ar conduce însă la imposibilitatea C.J.A.S. Călăraşi de a încheia contracte pentru aceştia atât pentru munca depusă în Ambulatoriu, cât şi pentru activitatea prestată în cabinetele medicale individuale pe care le deţin.

Puşi în faţa unei opţiuni clare, creşterea numărului de ore pentru prestarea de servicii medicale în Ambulatoriu în detrimentul activităţii decontate în cabinetele medicale individuale, doctorii Teodor Stoiculescu, Paula Gheorghe şi Angela Paciu au demisionat. Conform celor declarate de managerul spitalului, în semn de solidaritate a demisionat şi medicul chirurg Gheorghe. Deşi, prin demisia primilor doi doctori secţiile Neurologie şi ORL rămân fără medici, dr. Dan Romulus Şerban s-a arătat încrezător în aducerea unor noi medici specialişti pe secţiile respective care să-i înlocuiască pe cei plecaţi.

Până atunci, cazurile medicale pentru cele două secţii vor fi preluate de Secţia Medicală. De menţionat, că nici secţia Cardiologie a Spitalului nu beneficiază în acest moment de serviciile unui medic specialist.

Prezenţa la şedinţa Comisiei de Dialog Social, dr, Corina Sebe, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi a declarat că acţiunea managerului spitalui a fost perfect legală, medicii demisionari practic desfăşurând o acţiune de şantaj prin forţarea „mâinii” managerului de a accepta condiţiile impuse de aceştia.

Directorul CJAS Călăraşi, Marian Dinulescu a declarat că s-a conformat până în prezent solicitărilor legale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, încheind actul adiţional în formă legală cerută de managerul Dan Şerban. La întrebarea liderului SANITAS, referitoare la modul în care au fost încheiate contractele pentru Ambulatoriul Integrat în anii precedenţi, Marian Dinulescu a răspuns „este simplu, am încheiat pe ce mi s-a solicitat..”.

La insistenţele lui Valentin Robescu, managerul Dan Romulus Şerban a declarat că, dacă în luna decembrie 2012, încasările pentru prestările medicale erau de 10.700 lei, acestea au crescut după acţiunea declanşată de domnia sa la 54.000 lei în luna februarie 2013.

„Avocat” al medicilor s-a dovedit a fi prof. Sorin Danciu care a solicitat găsirea urgenţă a unei soluţii pentru că medicii să se reîntoarcă în spital, dar să-şi desfăşoare în contiunare activitatea în cabinetele medicale individuale, declarând că altfel „spitalul va fi pus pe butuci de noul manager”.

Intervenţia lui Sorin Danciu au declanşat o serie de acuze din partea managerului către medicii demisionari, pe moment părând că nu va exista o cale de conciliere, mai ales având în vedere că legea este de partea noului manager. În încheierea şedinţei, subprefectul Cornel Coman a declarat că problema va rămâne în atenţia Instituiei Prefectului, fapt pentru care va încerca să organizeze noi întâlniri pentru a găsi cele mai bune soluţii în funcţionarea activităţii din spital.

Ultimă oră: După acuzele aduse doctoriței Septimia Ștefan (medic-șef secția interne), în ședința Comisiei de Dialog Social, de către manager, conform căruia aceasta a refuzat să presteze servicii medicale în momentul în care s-a declanșat scandalul, aceasta a anunțat că își va da demisia, săptămâna viitoare, gestul său fiind urmat și de medicul Adela Năsturică, de pe aceeași secție, au declarat medicii pentru Jurnalul de Călărași.

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

4 milioane de euro au fost aduși în comuna Spanțov, pentru apă și canalizare

sâm mart. 16 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Aflat la primul mandat, primarul comunei Spanţov, Niki Gheorghescu şi-a propus multe lucruri să realizeze în localitatea sa. De la dorinţă şi până la forţa financiară de a demara lucrurile, există ceva cale. Una care a fost, însă, scurtată, de către cei doi parlamentari, aflaţi […]