4 milioane de euro au fost aduși în comuna Spanțov, pentru apă și canalizare

Print Friendly, PDF & Email

Parlamentarii și primarulAflat la primul mandat, primarul comunei Spanţov, Niki Gheorghescu şi-a propus multe lucruri să realizeze în localitatea sa. De la dorinţă şi până la forţa financiară de a demara lucrurile, există ceva cale. Una care a fost, însă, scurtată, de către cei doi parlamentari, aflaţi şi ei la primul mandat: deputatul Raluca Surdu şi senatorul Iulian Dumitrescu. Cei trei fac echipă, încă dinainte ca parlamentarii să fie aleşi. Cu ajutorul lor, primarul a organizat, pentru prima dată, Ziua Comunei Spanţov, stabilită în data de 29 septembrie, Ziua Femeii, Ziua Copilului, a Pensionarilor, dar şi alte activităţi. A primit o mână de ajutor chiar înainte de începutul anului şcolar, când au fost făcute mici reparaţii, dar şi unele dotări ale şcolilor, tot cu sprijinul celor doi actuali parlamentari, care atunci au găsit sponsori pentru a ajuta Primăria Spanţov.

 “În doar câteva luni de mandat, Iulian Dumitrescu şi Raluca Surdu au adus 15 milioane de lei, în comuna Spanţov!”

Primarul  Niki Gheorghescu este un om de acţiune, căruia nu îi place să se plângă, însă realitatea este cea pe care trebuie să îşi construiască proiectele.

Suntem o comună care se confruntă cu mari probleme sociale. Din cei peste 4500 de locuitori pe care îi avem, 1700 sunt de etnie romă, şi doar 100 din aceştia au locuri de muncă. De aceea, gradul de colectare al taxelor şi impozitelor este de 60%, cu mari sume restante la acest capitol, fiind multe familii, de mai bine de un an de zile. Sprijinul primit de la senatorul Iulian Dumitrescu si deputatul Raluca Surdu, care au făcut lobby pentru comuna noastră în Parlament, ne-a adus 15 milioane de lei, bani pe care îi vom folosi pentru a avea apă şi canalizare în comună.”, spune primarul.

Întreaga comună va beneficia de apă potabilă

 “În Spanţov avem o staţie de apă de capacitate mică, subdimensionată şi uzată moral. Din două în două zile ajunge apa la toţi locuitorii din comună. Prin această investiţie vom face o staţie de pompare şi de clorinare, care va deservi comuna, cu cele două sate aferente. Sperăm, ca până în toamnă, lucrarea să fie finalizată”.

Apa şi canalizarea proiecte ce depăşesc 4 milioane de euro

 “Pe lângă proiectul cu apa, şi cel de canalizare este foarte important. Aici vom avea practic pe tot DN 31, reţea de canalizare, ceea ce înseamnă o lungime de peste 16 km. Vom avea, astfel, o nouă staţie de epurare a apelor uzate.”

Pietruirea străzilor în comuna Spanţov va fi încheiată, cu ajutorul celor doi parlamentari

 În orice localitate, cele trei mari urgenţe sunt: apa, canalizarea, drumurile. Pe scurt: infrastructura. Primarul Niki Gheorghescu le cunoaşte importanţa, motiv pentru care a apelat la cei doi parlamentari, Iulian Dumitrescu şi Raluca Surdu să îi susţină proiectele. Aşa se face că 7 km de drum au fost pietruiţi deja, alţi trei urmând să fie făcuţi:

Cu cei 3 km de drum pe care îi voi pietrui în acest an, închei pietruirea străzilor în comună. Cu cele 2 milioane de lei pe care le-am primit, voi putea să şi asfaltez 2 km de drum. Le mulţumesc, demnitarilor pe care îi avem şi care s-au dovedit un real sprijin, pentru comună, deoarece dintr-un buget de 30 de milioane de lei/an nu puteam să fac, nici o mică parte, din tot ceea ce v-am spus. Suntem o comună binecuvântată că îi avem alături pe acești parlamentari, care sunt tineri, ambițioși și cu multe fapte la activ!”, spune Niki Gheorghescu.

 Iulian Dumitrescu şi Raluca Surdu: ”Vrem să facem lucrurile mai uşoare pentru cetăţenii care ne-au ales”

Pentru Actualitatea de Călăraşi, parlamentarii olteniţeni au declarat, că implicarea în comuna Spanţov, ca şi în alte comune, dealtfel, unde vor demara proiecte, a însemnat o implicare directă şi argumente solide pe care au trebuit să le aducă în faţa colegilor parlamentari:

“Din 2100 de proiecte care erau propuse pe HG 577/ 97 au fost aprobate doar 100, la finele anului trecut. Da-ţi-vă seama ce lobby am făcut ca Spanţov, ca şi alte localităţi unde vor începe să fie implementate proiecte, să fie pe lista aprobată. Am reuşit şi ne bucurăm că ceea ce ne-am propus să facem prinde contur!”

Please enter banners and links.

Next Post

Aproape 1 milion de euro propuși în buget, pentru finalizarea lucrărilor la noul sediu al Primăriei Municipiului Călăraşi

sâm mart. 16 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Din cele 125 de miliarde de lei vechi propuse a se aloca realizării de investiţii în anul 2013, de către primăria municipiului Călăraşi, suma cea mai mare – 40 de miliarde lei vechi (900.000 de euro), va fi direcţionată către finalizarea noului sediu al primăriei, […]