80 de elevi din Călărași se vor implica în comunitate

Print Friendly, PDF & Email

LMT 2012 - grup 2Optzeci de tineri de la patru licee din Călărași vor participa la cursuri de dezvoltare personală, prin care vor afla cum pot să devină lideri și să se implice în comunitate, dobândind în același timp abilități necesare pentru o viitoare carieră de succes. Activitățile au loc în cadrul celei de-a șaptea ediții „Liderii Mileniului Trei” (LMT), lansată oficial astăzi, un program finanțat de TenarisSilcotub și organizat de asociația Clubul „Liderii Mileniului Trei”.

În timpul anului școlar, tinerii vor deprinde abilități și competențe care le vor fi utile indiferent de cariera pe care vor decide să o urmeze, precum inteligența emoțională, spiritul civic, implicarea în comunitate, tehnici de negociere, soluționarea conflictelor, managementul diversității și al schimbării, leadership. Tema acestui an este „Schimbarea e în noi”, astfel că tinerii vor aborda și subiecte precum valorile personale, încrederea în sine, barierele care pot apărea în comunicare și tehnici pentru aplicarea acestora în viața de zi cu zi, precum și implicarea în societate.

„Forța unei comunități, precum forța unei companii, este dată în primul rând de oamenii săi. De aceea, pentru al șaptelea an la rând, TenarisSilcotub sprijină formarea liderilor de mâine: ne dorim noi generații cu principii și valori personale solide, pentru care educația și dezvoltarea personală să fie o cale firească de urmat, pentru care implicarea în comunitate și ajutorul oferit celorlalți să fie un gest firesc”, a spus Dana Barbara,  Manager Resurse Umane TenarisSilcotub.

La ediția 2013 a programului participă, din Călărași, 80 de elevi de la Colegiul Național „Barbu Știrbei”, Grupul Școlar Danubius, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Colegiul Economic, alături de alți 120 de tineri din Zalău și Câmpina. Traineri ai programului sunt  profesori ai acestor școli și elevi-traineri, absolvenți ai edițiilor anterioare LMT.

„La edițiile precedente, LMT a însemnat pentru mine o poartă către o altă lume, o primă piesă de domino căzută, care a provocat apoi un lanț de schimbări. Am cunoscut oameni extraordinari de la care am avut mult de învățat, și nu voi uita momentul în care cu adevărat am început să văd și să înțeleg lucrurile altfel”,  a declarat Diana Creţu, elev-trainer LMT, de la Colegiul Național „Barbu Știrbei”.

Please enter banners and links.

Next Post

Încă doi medici se pregătesc să părăsească Spitalul Județean Călărași

vin mart. 15 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Miercuri, 13 martie, la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Călăraşi a avut loc şedinţa lunară a Comisiei de Dialog Social. În finalul întâlnirii, domnul Valentin Robescu, liderul sindicatului SANITAS a dorit să adreseze câteva întrebări managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, dr. Dan Romulus Şerban, pentru […]

Te mai poate interesa