În Olteniţa, femeile liberale au fost, o zi, la putere

Marţi, 23 octombrie, zi importantă pentru Organizaţia Femeilor Liberale din judeţul Călăraşi, care au primit vizita preşedintei lor, Lucia Varga cu ocazia lansării candidaturii unei alte doamne liberale, Raluca Surdu, pe colegiul 5, Camera Deputaţilor.

Organizaţiile de femei  ale PNL, din judeţ, au venit să participe la şedinţa Delegaţiei Permanente, desfăşurată într-un cadru lejer şi, în proporţie covărşitoare, feminin. Nu au lipsit însă, de pe lista invitaţilor, nici domnii, şi îi menţionăm pe preşedintele PNL Călăraşi, Răducu George Filipescu, primarul municipiului Olteniţa, Petre Ţone, precum şi candidaţii: Iulian Dumitrescu, Colegiul 2 Senat; Aurel Niculae, Colegiul 4 Camera Deputaţilor; Liviu Tomoiagă, Colegiul 1 Senat.

Preşedinta femeilor liberale, Lucia Varga a menţionat că Delegaţia Permanentă de la Olteniţa este una “altfel”, fără analize şi planuri de viitor, ci una în care a dorit să vină şi să îşi declare sprijinul faţă de candidata de pe Colegiul 5, la Camera Deputaţilor, Raluca Surdu. Aceasta a i-a mulţumit preşedintelui PNL Călăraşi, Răducu Filipescu pentru faptul că a susţinut candidatura unei femei, în Parlamentul României.”Sprijinul nu este unul întâmplător, pentru că preşedintele Filipescu laudă permanent activitatea organizaţiei de femei de la Călăraşi. Poate vă întrebaţi de ce este nevoie de o organizaţie de femei în cadrul partidului, atâta timp cât vorbim de egalitatea de şanse? Răspunsul este simplu: pentru că, din păcate, puţine femei au curajul să se implice în politică. Au, de cele mai multe ori, pe lângă serviciu, problemele familiale, treburile gospodăreşti, grija copiilor, şi le rămâne foarte puţin timp pentru politică şi preferă să stea deoparte. Rolul organizaţiilor de femei este acela ca, pe lângă acţiunile pe care le fac, de a convinge femeile să intre în politică. La rândul meu, înainte să candidez pentru un loc în Parlamentul României, m-am sfătuit cu Răducu Filipescu dacă să fac, sau nu acest pas, iar răspunsul a fost clar, pozitiv.

Organizaţia OFL Călăraşi a fost premiată cu locul I

În cadrul unei acţiuni desfăşurate de Organizaţia Naţională a Femeilor Liberale, OFL Călăraşi a primit locul I, datorită evenimentelor desfăşurate în plan judeţean şi, în special, pentru programul derulat înainte de alegerile locale, din acest an, “PNL are grijă de sănătatea ta”, ce a făcut parte din proiectele partidului de susţinere şi promovare a unor politici legate de familie.

Filipescu:“Liberalii sunt misogini”

Pezent la acţiunea femeilor liberale, preşedintele Răducu Filipescu a recunoscut că, de cele mai multe ori, liberalii sunt misogini, deoarece nu prea ascultă femeile atunci când le vine rândul, dar acestea au reuşit să aibă un glas auzit, prin reprezentanta lor în Biroul Permanent Central, preşedinta OFL, Lucia Varga.

Acesta a menţionat şi importanţa candidaturii Ralucăi Surdu, deoarece, spune Filipescu, de doi ani şi jumătate a participat activ în acest colegiu, a sprijinit femeile liberale, neuitând însă de calităţile acesteia: tânără, frumoasă, o lungă carieră politică de parcurs şi atingerea ţintei propuse.

Primarul Ţone a promis un scor electoral de peste 60%

Invitat la eveniment, primarul Petre Ţone a spus că susţine un interes comun, al PSD şi al PNL: „Sunt un PSD-ist convins, dar şi un USL-ist la fel de hotărât! Cel puţin, pe Colegiul 5, unde eu şi viceprimarul Florian Cercel facem echipă, am curajul să spun că vom câştiga alegerile cu peste 60%. Trebuie să trecem la muncă, să nu ne îmbătăm cu laurii victoriei de la locale, şi să fim responsabili, fiecare în parte, acolo unde ne este locul.”

Aurel Niculae, candidatul pe  Colegiul 4 la Camera Deputaţilor  s-a adresat, în stilul său direct, auditoriului, cu precădere, feminin, spunând că este cât se poate de adevărată vorba, conform căreia,: „în spatele unui bărbat se află o femeie puternică”, dar că este posibilă şi varianta:  „cu cât un bărbat este mai puternic, cu atât mai multe femei să se afle în spatele lui”.

„Vom câştiga alegerile din toamnă cu un scor bun, care să ne dea notorietatea de a avea în Parlament un cuvânt de spus. Nu vom veni în Parlament pe redistribuire, nu vom veni în Parlament să negociem, să vindem sau să cumpărăm, mergem în Parlament să apărăm interesele dumneavoastră, să promovăm proiectele de care zona are nevoie, deoarece aceasta este structura morală a candidaţilor pe care îi vedeţi astăzi.”, spune Aurel Niculae.

Iulian Dumitrescu, candidat Senat, colegiul 2: ”Am fost foarte mult întrebat, în ultima perioadă, de ce îmi doresc să candidez. Ar fi multe răspunsuri de dat, însă unul este simplu: cred într-o înnoire a clasei politice, că politicienii ar trebui să fie mult mai aproape de cei pe care îi reprezintă şi cred că pot fi un astfel de politician. Alături de ceilalţi colegi, mă voi lupta pentru Olteniţa şi judeţul Călăraşi. Vreau să fim o echipă care să reuşească împreună!”

Liviu Tomoiagă, candidatul pe Colegiul 1 Senat, a spus, vizibil emoţionat de faptul că a fost parafată candidatura sa, de către conducerea centrală a PNL, chiar în aceeaşi zi, că cea mai importantă este concluzia care se deprinde în urma acestei susţineri, aceea că fără organizaţie şi fără lider nu poţi să faci nimic!

„Nu ştiu cât merit am avut eu, dar ştiu că am avut atâta susţinere din partea echipei şi a preşedintelui filialei judeţene, fapt care te întăreşte, când vezi că îţi mai poartă cineva de grijă. Ajuns senator voi susţine proiectul preşedintelui Asociaţiilor Primarilor din judeţ, primarului Nicolae Pandea care propune ca parlamentarii să primească, anual, notă pentru activitatea lor. Chiar voi lupta pentru acea notă, pentru că doresc să mă implic în dezvoltarea judeţului.”

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Raluca Surdu: ”Reprezint munca de 3 ani a unei întregi echipe”

joi oct. 25 , 2012
„Motivul” principal al unei Delegaţii Permanente „altfel”, a OFL Călăraşi, Raluca Surdu, cea a cărei candidatură a fost lansată la Olteniţa, pentru Colegiul 5, Camera Deputaţilor,  a dorit să mulţumescă tuturor doamnelor care şi-au făcut timp, printre multitudinea de  probleme pe care le are de făcut o femeie, în special, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!