Nu am vrea să generalizăm situaţia, dar unii dintre angajaţii primăriei Călăraşi sunt buni fie pentru a-i „paşte” un trans-fer, vorba lui Toma Caragiu, fie pentru a fi direct trimişi „la plimbare”.
Astăzi vom exemplifica prin a spune, ceea ce e ştiut deja, dar mai puţin făcută public atitudinea unei angajate care, deşi ocupă un post cheie, la evaluarea dosarelor de fond locativ, aceasta reuşeşte să provoace numai stări conflictuale, în loc să vină cu răspunsuri clare, pe care le aşteaptă miile de cetăţeni care şi-au depus dosarele pentru o garsonieră sau un apartament.
Şefa acestui serviciu se numeşte Elena Ştefănescu, care a reuşit să-şi atragă oprobriul cetăţenilor nevoiţi să pună o întrebare despre dosarul pe care l-au depus cu ani şi ani în urmă. Ca şi când s-ar afla pe moşia proprie, aceasta răspunde numai după bunul plac, după cheful de a-i acorda cetăţeanului, în acel moment, atenţie sau, după interes, spun unii. Nu vrem să venim cu altfel de acuze, până nu există probe, dar un lucru care a fost remarcat de o grămadă de timp, la unison, de toţi cei care i-au trecut pragul, este faptul că aceasta ori nu vrea, ori nu ştie să comunice cu cel care doreşte să primească un răspuns la o problemă sensibilă: cea a locuinţelor.
Deşi sunt depuse peste 1800 de dosare, de către tot atâtea persoane care îşi doresc un acoperiş deasupra capului, doar 200 de dosare aflăm că s-au încadrat să „concureze” la „examenul” ce va fi dat în luna decembrie a.c., pe cele 58 de apartamente. Greu de ştiut cine ce punctaj are, pentru că, de data aceasta, primarul Daniel Drăgulin ne-a răspuns, că peste abia trei săptămâni se va putea şti punctajul fiecărui dosar, acestea aflându-se, în prezent, în evaluare.
Transparenţa promisă la instalarea noului executiv este umbrită, din start, de angajaţii care fac ca situaţia să pară tulbure. Nu doar o singură persoană ne-a contactat pentru a ne spune acest aspect, ci foarte multe, atitudinea şefei Fondului Locativ fiind foarte cunoscută, mai puţin, se pare, de către edilul-şef. Aducându-i acest aspect la cunoştinţă primarului Drăgulin, acesta a spus că va verifica cele semnalate, dar că posibilitatea de a lua măsuri nu este una prea permisivă, deoarece angajata este „funcţionar public”.
Chiar şi aşa, e bine să ştie şi domnul primar, că Legea Funcţionarului Public permite sancţionarea, gradată, până la desfacerea contractului de muncă, pentru abaterile repetate. Nu vrem să dăm noi verdictul că aici trebuie să se ajungă, dar o minimă verificare, ar trebui să existe, pentru că, deşi în faţa „şefului” lucrurile par a fi remediate, conducerea Primăriei ar trebui să fie perseverentă în a-şi propune „să muncească în slujba cetăţeanului” şi să nu uite de vorba cu năravul, care din fire, n-are lecuire!