Raluca Surdu: ”Reprezint munca de 3 ani a unei întregi echipe”

Print Friendly, PDF & Email

„Motivul” principal al unei Delegaţii Permanente „altfel”, a OFL Călăraşi, Raluca Surdu, cea a cărei candidatură a fost lansată la Olteniţa, pentru Colegiul 5, Camera Deputaţilor,  a dorit să mulţumescă tuturor doamnelor care şi-au făcut timp, printre multitudinea de  probleme pe care le are de făcut o femeie, în special, în viaţa de familie,  de a petrece o după-amiază împreună.

„Uitându-mă în sală, observ că cel puţin jumătate dintre doamne îmi sunt cunoscute. Îmi aduc aminte cu plăcere de zilele frumoase, dar şi de momentele dificile, petrecute împreună în campania pentru alegerile locale. Marele meu avantaj este că vă am, pe dumneavoastră, alături de mine! Am muncit împreună trei ani şi m-am obişnuit cu întâlnirile interactive din această sală. Părerile voastre sunt foarte importante, pentru că nu mă reprezint doar pe mine, eu reprezint munca de trei ani de zile a unei întregi echipe. Avantajul nostru, al candidaţilor, este că noi suntem vizibili, dar în spatele nostru sunt zeci şi sute de oameni care muncesc ca noi să fim în această poziţie, şi vreau să vă mulţumesc.

Mă simt binecuvântată, pentru că, pe lângă faptul că am acasă o familie care mă susţine necondiţionat, un soţ care mă iubeşte, am şi doi colegi pe care îi iubesc pentru că împreună creăm acel tot unitar de care colegiile 4 şi 5 au nevoie. Cred că împreună putem schimba acea viziune, oarecum, depăşită a românului despre parlamentarul lui. Cred că vom reuşi toţi trei să imprimăm acea legătură de prietenie şi de apropiere între parlamentar si electorat.”

„Voi încerca să susţin şi să promovez femeile”

Raluca Surdu promite încurajarea femeilor să intre în politică şi să îşi asume şi alte obligaţii decât cele casnice şi de serviciu, prin programe politice, dar şi să le promoveze politic, pe cele cu „ştate” vechi .

„Mă voi întâlni, periodic, cu doamnele, aşa cum am şi făcut până acum, în ultimii trei ani. Avem organizaţii de femei în fiecare colţ al judeţului şi acesta e meritul femeilor care şi-au dedicat din timpul lor, politicii. Îmi doresc să le promovez pe următoarele liste de la alegerile locale. Nu s-a întâmplat în prea multe localităţi, în momentul de faţă, pentru că încă nu sunt hotărâte să facă acest pas decisiv.

Mă simt având „rădăcini”, aici în Olteniţa

Candidata Colegiului 5 la Camera Deputaţilor, spune că nu se simte deloc o străină, în această zonă a Olteniţei:  „Soţul meu este din Olteniţa, soacra mea este de aici, rudele soţului locuiesc în Radovanu, Căscioarele, Chirnogi, deci am legătură directă cu oamenii din colegiul 5. În 3 ani am făcut echipă cu oamenii de aici şi sunt convinsă că voi reuşi să îi conving că vreau să fac ceva pentru această zonă.

Din Parlament, îi voi susţine, începând cu proiectul care vizează Portul Olteniţa şi care în momentul de faţă este blocat, pentru că în Comisia din Camera Deputaţilor cineva a votat împotrivă. Nu cunosc încă detaliile, dar voi începe activitatea mea cu această problemă. Mă voi documenta şi, prin relaţiile de parteneriat cu colegii din Parlament, voi demara acest proiect!”

Raluca Surdu este, dealtfel, vicepreşedinta PNL Călăraşi, din 2010, la propunerea organizaţiei PNL Olteniţa, unde era membră, venită prin transfer de la Vrancea, din 2009. Politica nu-i este deloc străină, deoarece primul pas l-a făcut în PNL, în anul 2001, imediat după terminarea facultăţii. Plecarea din Focşani, unde locuia împreună cu părinţii săi, a fost urmată de stabilirea în Bucureşti şi angajarea la RA-APPS ca jurist.

„Cunosc bine oamenii din colegiul 5, nu numai prin prisma faptului că am venit de 3 ani în organizaţia de la Olteniţa, ci şi datorită faptului că am rude în această zonă. Nu mă aşteptam să mă ataşez atât de mult de oamenii locului, chiar dacă am legături de familie aici. M-au primit foarte bine, pentru că nu au mai avut un tânăr în acestă zonă. Stilul direct de a le vorbi oamenilor, ne-a apropiat şi am organizat, de-a lungul timpului, manifestări în comunele din acest Colegiu. Îi mulţumesc şi primarului PSD, Petre Ţone, cu care fac o echipă foarte bună, susţinându-ne reciproc ori de câte ori a fost nevoie, spune cu entuziasm Raluca Surdu.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

INTERVIU

Dum oct. 28 , 2012
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱    Please enter banners and links.