Centrul multifuncțional, din comuna Dorobanțu, a fost inaugurat de Ziua Comunei


Duminică, 12 noiembrie, zi de mare sărbătoare pentru cei aproape 3.000 de locuitori ai comunei Dorobanțu. Primarul Vasile Stoica a organizat manifestarea dedicată comunității, ajunsă la a IX-a ediție: Ziua comunei Dorobanțu. Evenimentul a strâns, laolaltă, reprezentanți ai administrației județene și locale: prefectul Valentin Barbu, deputatul Emil Dumitru, primari ai localităților Radovanu și Alexandru Odobescu, respectiv, Vasilica Dobrescu și Nicolae Eremia, directori ai instituțiilor deconcentrate, precum și invitați din alte județe.
Pe scena pregătită pentru această sărbătoare au fost felicitate familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie și a fost lansată o carte a poetului local Dâlgaru Vasile -Dugliș, au susținut un momentele artistice au fost susținute de membrii Ansamblului ,,Spicul” Dorobanțu, de tânărul interpret de muzică populară, Andrei Ioniță, fiu al satului, Nae Simona Elena, fiica satului, precum și de artiști consacrați: Daniela Gyorfi, Mirela Vaida, Georgel Nucă, Mălina Avasiloaie, Mariana și Mihai Călin.
Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.
Ziua comunei Dorobanțu a venit cu un vis împlinit al primarului Vasile Stoica: inaugurarea Centrului multifuncțional.
,,După 30 de ani, în sfârșit, comuna Dorobanțu are un Centru Multifuncțional. După ce vechiul Cămin Cultural a ars la revoluție, autoritățile aflate în fruntea acestei comune, de-a lungul timpului, nu au avut interes să se preocupe de ridicarea unei noi construcții. De când am fost ales primar, acum 10 ani, mi-am propus să duc la bun sfârșit o astfel de investiție. Procedura nu a fost ușoară, deoarece terenul acesta a fost retrocedat și m-am preocupat să îl readuc în proprietatea administrației locale. Mi-am dorit să construim clădirea pe același loc, mai ales că este lângă primărie, școală și biserică. În cadrul Centrului multifuncțional funcționează biblioteca, două ateliere de creație, unde ne propunem să îi învățăm pe copii meseriile tradiționale, dorim să îi învățăm și să cânte la instrumente muzicale, precum: acordeon, muzicuță, vioară și nu numai.
Doresc să mulțumesc Companiei Naționale de Investiții, doamnei director Manuela Pătrășcoiu, pentru că ne-a susținut și am dus acest proiect la bun sfârșit. Copiii de la Ansamblul Folcloric ,,Spicul” Dorobanțu, prin activitatea lor și premiile obținute, ne-au ajutat să fim selectați pentru finanțare. Am fost inspirat să pun la documentație diplomele și trofeele obținute de ei, în ultimii ani, menționând că aceștia își făceau repetițiile afară, în funcție de starea vremii. Mi-au dus mesajul mai departe atât domnul senator Ciprian Pandea, președintele PNL Călărași, cât și domnul prefect Valentin Barbu și rezultatul nu a întârziat să apară. Doresc să le mulțumesc și domnilor: Alexandru Ținu, arhitectul clădirii, și lui Theodor Gheorghe, directorul societății Romanor, care a construit clădirea într-un timp record, în mai puțin de un an și jumătate.
Clădirea are și o sală de spectacole, o sală de conferințe, dar am gândit și un spațiu verde în fața centrului. Ne-am dorit să avem și o statuie a ostașului Dorobanț, reproducere după pictura lui Nicolae Grigorescu, a cunoscutului sculptorul Daniel Petria, care va fi amplasată în fața Centrului Cultural. De altfel, comuna poartă denumirea ostașilor săi, de la războiul de independență, care sunt un simbol al comunei noastre.”

Primarul Vasile Stoica a dorit să transmită și un mesaj locuitorilor săi:

La rândul său, prefectul Valentin Barbu, le-a adresat câteva cuvinte locuitorilor comunei Dorobanțu.
Acesta a fost urmat de deputatul Emil Dumitru și primarii localităților Radovanu și Alexandru Odobescu, respectiv, doamna Vasilica Dobrescu și domnul Nicolae Eremia.

Titlul de cetățean de onoare i-a fost conferit lui Paul Craiu, născut în 1930, în comuna Dorobanțu, care a activat ca redactor al ziarului ,,Zori Noi”.



Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

USAMV București vă invită la Târgul „Produse din Balcani”, organizat în perioada 22 -26 noiembrie

mie nov. 15 , 2023
Universitatea de Stiinte Agronomice și Medicina Veterinara Bucuresti, vă invită, între 22-26 noiembrie 2023, pentru a sărbători succesul Programului #LEADER și dezvoltarea rurală românească în Balcani. Vor fi organizate o serie de evenimente, precum: Târgul „Produse din Balcani” cu peste 80 de producători, expoziții de artă și cultură tradițională, precum […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!