Ziua Instituţiei Prefectului este marcată la data de 2 aprilie

Ziua Instituţiei Prefectului este marcată la 2 aprilie, semnificând data la care, în anul 1864, a fost instituită, prin lege, noţiunea de ,,prefect”. Instituită prin Legea 348/2018, această zi se sărbătoreşte anual începând din 2019.

Un rol important îl are și prefectul instituției, garantul respectării legii în teritoriu, având un rol important în administrarea publică și în menținerea ordinii și siguranței publice în comunități.

”Sărbătorim, astăzi, Ziua Instituției Prefectului, o instituție importantă care verifică aplicarea corectă a legii în administrația publică. Un prilej important pentru mine să reafirm importanța misiunii și a atribuțiilor mele ca prefect pentru armonizarea activității tuturor autorităților locale. Subliniez rolul important al reprezentaților Guvernului în teritoriu, care au o misiune ce necesită atenție sporită pentru asigurarea echilibrului între partea administrativă și cea politică, mai ales că în ultimii ani contextele geopolitice au necesitat implicare, asumare și responsabilitate.

Un gând bun adresez tuturor angajaților Instituției Prefectului Călărași, oameni profesioniști care, indiferent de situații, s-au pus în slujba cetățenilor. Pe această cale le doresc să rămână la fel de implicați și să trateze cu responsabilitate orice situație profesională. Mulțumesc, de asemenea, cetățenilor că sunt alături de noi! Pentru mine este o onoare să fiu în slujba cetățenilor!

La mulți ani, Instituția Prefectului Călărași!” – a declarat prefectul județului, Valentin Barbu .

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primar Aniel Nedelcu Pațurcă:,,Din momentul în care am devenit primarul comunei Borcea, prioritatea mea a fost modernizarea comunității noastre"

mar apr. 2 , 2024
La finalul celui de-al treilea mandat de primar, Aniel Nedelcu Pațurcă, se pregătește să încheie cea mai mare provocare de la preluarea mandatului: aceea de a asflata toate străzile din comuna Borcea. Dacă arterele importante au fost făcute, în această perioadă sunt modernizate doar acele străduțe mici, care nu au […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!