USAMV București vă invită la Târgul „Produse din Balcani”, organizat în perioada 22 -26 noiembrie

Universitatea de Stiinte Agronomice și Medicina Veterinara Bucuresti, vă invită, între 22-26 noiembrie 2023, pentru a sărbători succesul Programului #LEADER și dezvoltarea rurală românească în Balcani.
Vor fi organizate o serie de evenimente, precum: Târgul „Produse din Balcani” cu peste 80 de producători, expoziții de artă și cultură tradițională, precum și conferințe despre dezvoltare și cercetare în mediul rural și despre Strategiile de Dezvoltare Locală în Balcani.

Împreună cu Grupurile de Acțiune Locală, va fi pus accentul pe păstrarea și dezvoltarea identității culturale a satului românesc, prin momente artistice: un vernisaj de fotografie, spectacole folclorice, o expoziție de costume populare și o prezentare de măști tradiționale. Toate, cele prezentate, aduse de pe tărâmuri rurale unde cultura și tradițiile sunt vii și dăinuie din vechime.

,,Simultan, vor fi organizate și două conferințe care să ne inspire pentru următoarea perioadă și să ne aducă împreună în numele dezvoltării rurale din spațiul balcanic: a doua ediție a conferinței #ProRural: Progres prin inovare și conferința Strategii de Dezvoltare Locală în cadrul Planului Strategic 2023-2027 organizată de Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala – RNDR – RNDR din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – #MADR.”, informează organizatorii, care vă transmit și următorul mesaj:
,,Haideți în campusul Herăstrău al #USAMV în perioada 22-26 noiembrie! Vă puteți întâlni cu oficialități din partea ministerelor agriculturii din Balcani, ai rețelelor de dezvoltare rurală aferente lor, dar și cu manageri și experți ai celor mai performante Grupuri de Acțiune Locală din Balcani, cercetători, fermieri, consultanți, membrii ai cooperativelor agricole și mulți alții. Aveți ocazia unică să participați la prezentări, dezbateri și schimburi de idei care au în centru dezvoltarea rurală pe care ne-o dorim cu toții.
Estimăm că la evenimentul nostru vom avea în jur de zeci de mii de participanți și sperăm ca unul dintre ei să fii chiar tu, de aceea înscrie-te chiar aici: https://forms.gle/TPMDKhhuJxwrtHmc7 ! Mai ales că #participarea la Târgul Produse din Balcani, dar și la toate conferințele noastre este #gratuită atât pentru #vizitatori, cât și pentru #producători.
Deschiderea oficială a târgului va avea loc miercuri, 22 noiembrie 2023, la ora 15:00, în prezența oficialităților din Balcani partenere, iar in restul zilelor va putea fi vizitat între orele 10:00 – 21:00.
Notați-vă în calendar și nu ratați acest eveniment în urma căruia vă puteți umple desaga cu produse tradiționale, mințile cu idei inovative legate de dezvoltarea rurală și sufletele cu momente artistice de neuitat!”

Organizatorii evenimentului sunt: USAMVB, Federaţia Naţională PRO AGRO, Asociatia GAL Lider Bistrita-Nasaud.
Parteneri: GAL Lunca Joasă a Siretului, Asociatia GAL Napoca Porolissum.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primarul comunei Modelu, Gheorghe Dobre, l-a premiat și felicitat pe Paraschiv Purcărea, primul concetățean care a atins centenarul

joi nov. 16 , 2023
La împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani, Paraschiv Purcărea, din comuna Modelu a fost felicitat, personal, de primarul Gheorghe Dobre, astăzi, 16 noiembrie. Longevivul sărbătorit a primit, la domiciliu, vizita primarului comunei Modelu, care l-a felicitat cu ocazia atingerii centenarului, i-a urat multă sănătate și l-a premiat cu suma […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!