Parcul Constructorilor din Călăraşi un proiect abandonat de doi ani

[easyrotator align=”left”]erc_5_1363288636[/easyrotator]

 

Susţinător convins al extinderii zonelor de agrement din municipiu, prin înfiinţarea de noi parcuri şi locuri de joaca pentru copii, fostul primar Nicolae Dragu nu a dus lipsă de realizări la acest capitol, unele cu succes, altele doar pe hârtie.

De la extinderea celor existente, la amenajarea de noi spaţii verzi, bugetul local a fost darnic, de-a lungul timpului, cu alocările financiare destinate acestui domeniu. Dar nu toate parcurile au fost finanţate din bugetul local. În perioada 2007 – 2012, fostul primar a obţinut finanţarea de la Fondul de Mediu, în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului, pentru realizarea a trei parcuri în municipiul Călăraşi.

Dintre acestea, două au fost deja finalizate – Parcul situat pe strada Luceafărului, în zona ANL 1 şi Parcul Prefecturii, al treilea fiind abandonat – Parcul Constructorilor.

Deşi la începutul campaniei electorale, pentru alegerile locale din vara anului 2013, fostul primar Dragu dădea asigurari că parcul va fi inaugurat în luna iunie 2012, lucrările de amenajare a Parcului Constructorilor au fost sistate din lipsa fondurilor naţionale. Proiectat a se întinde pe o suprafata de 2 ha, parcul situat în zona cimitirului Sf. Anastasia, lânga calea ferata, nu are amenajat, până în prezent, decât o parcare, în zonă fiind plantaţi şi câţiva pomişori.

Din cele 15 miliarde aprobate spre finanţare, prin Fondul de Mediu, pentru Parcul Constructorilor, până în prezent au fost cheltuite 6 miliarde pentru realizarea terasamentului şi amenajarea parcării betonate, spune actualul primar, Daniel Ștefan Drăgulin.

De menţionat, că pentru continuarea lucrărilor la acest parc, care în acest moment este părăsit și arată ca un coş de gunoi al oraşului, primăria municipiului Călăraşi propune alocarea unei sume de 2,6 miliarde lei vechi, din bugetul local aferent anului 2013.

Pe acest subiect asteptăm şi parerea Ministerului Mediului, căruia i-am cerut un punct de vedere în privinţa tergiversării finanţării acestui parc, care, conform scriptelor, ar trebui să fie gata în mai 2013.

Inutil de spus că este imposibil ca, în nici două luni, acest parc,  aşteptat cu multă nerăbdare de copiii din zonă, va putea să fie gata. Vom reveni!

Pe site-ul www.antena1calarași.ro puteti urmari emisiunea, Parerea ta, conteaza – Gândește Verde, un proiect sponsorizat de Clubul Rotary Călărași.

Please enter banners and links.

Next Post

80 de elevi din Călărași se vor implica în comunitate

vin mart. 15 , 2013
Optzeci de tineri de la patru licee din Călărași vor participa la cursuri de dezvoltare personală, prin care vor afla cum pot să devină lideri și să se implice în comunitate, dobândind în același timp abilități necesare pentru o viitoare carieră de succes. Activitățile au loc în cadrul celei de-a […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!