Proiectul de buget al municipiului Călăraşi: 7,4 miliarde de lei vechi pentru biserici şi 4,2 miliarde de lei pentru diferite evenimente

Print Friendly, PDF & Email

Nu demult, vă lansam invitaţia, prin intermediul ziarului “Actualitatea de Călăraşi” de a fi parte activă în stabilirea priorităţilor bugetului municipiului Călăraşi, pentru anul 2013, prin exprimarea opprimariainiilor dvs. asupra modului în care va fi gândit bugetul de către executivul Primăriei. Acest fapt, urmând a se întâmpla, mai ales, în contextul în care acest buget este primul conceput de noul primar şi echipa pe care acesta şi-a stabilit-o după alegerile din vara anului 2012.

Sigur, promisiunile de atunci au fost multe, şi au vizat majoritatea domeniilor de care răspunde primăria Călăraşi, dar vă las să descoperiţi, în rândurile următoare, care a fost “filozofia” elaborării bugetului municipiului Călăraşi, pentru anul 2013.

Primăria municipiului Călăraşi propune un buget de 70.802.000 de lei, atât la secţiunea de venituri, cât şi la cea de cheltuieli. Cea mai mare parte a secţiunii de cheltuieli va fi direcţionată înspre asigurarea funcţionarii, suma alocată pentru realizarea investiţiilor urmând a fi de 12.509.900 de lei.

 

        10 miliarde (lei vechi) pentru sport, 7,4 miliarde pentru biserici şi 4,2 miliarde pentru organizarea de evenimente

Fostul primar Dragu a fost criticat, în repetate rânduri, pentru modul în care concepea bugetul municipiului de către actualul edil-şef, Dan Drăgulin. Subiectele, cu predilecţie, atacate erau alocarea unor sume importante de bani pentru construirea sau repararea bisericilor, finanţarea majoră a sportului, în absenţa rezultatelor aşteptate, alocarea de bani către obiective considerate neprioritare pentru dezvoltarea oraşului. Anul acesta, primăria municipiului propune alocarea a 7,4 miliarde lei pentru 15 parohii, majoritatea alocărilor fiind de 500 milioane pentru un lăcaş de cult (ex.: câte 500 milioane lei vechi alocate pentru bisericile: Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, Mucenic Dasie, Ioan Botezătorul – Alexe, Sfântul Nifon, Sf, Apostoli Petru şi Pavel, Sf. Împăraţi Constantin şi Elena – Volna), suma cea mai mare fiind alocată pentru lucrări la Capelă Sf. Lazăr – 1,2 miliarde lei vechi, la polul opus fiind biserica Sf. Gheorghe – Petrache cu o propunere de alocare de 150 milioane lei vechi.

Cele 10 miliarde lei vechi destinate sportului vor fi repartizate astfel: 4,5 miliarde către echipa de fotbal Dunărea Călăraşi, 5 miliarde către Clubul Sportiv Municipal – care are între secţii şi echipa de handbal municipală şi 500 de milioane pentru Clubul Sportiv Şcolar.

Lăudat de mulţi pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Marinei, Zilelor Oraşului, Orăşelului lui Moş Crăciun sau a Bobotezei, dar şi criticat de alţii pentru faptul că sumele alocate organizării acestora au fost cam mari, executivul propune pentru 2013 o sumă de 4,2 miliarde pentru marcarea principalelor evenimente ale anului: 1,5 miliarde pentru Sărbătorile de iarnă, 1,48 miliarde pentru Zilele Municipiului şi organizarea Nunţii de aur, 570 de milioane pentru Bobotează, 500 milioane pentru Ziua Marinei, dar şi 100 milioane pentru organizarea Zilei Internaţionale a Rromilor sau 50 milioane lei vechi pentru Ziua Pensionarilor.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Parcul Constructorilor din Călăraşi un proiect abandonat de doi ani

joi mart. 14 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱[easyrotator align=”left”]erc_5_1363288636[/easyrotator]   Susţinător convins al extinderii zonelor de agrement din municipiu, prin înfiinţarea de noi parcuri şi locuri de joaca pentru copii, fostul primar Nicolae Dragu nu a dus lipsă de realizări la acest capitol, unele cu succes, altele doar pe hârtie. De la […]