Fuia scos din “cărţi”, Nicolae Dragu posibil candidat la Senat?!

Nici nu s-a uscat bine cerneala peste numele de candidati anuntati,  in urma cu o saptamana, de ARD (Alianta Romania Dreapta) Calarasi, ca acestea au si inceput sa cada, precum piesele de domino, unul cate unul. Daca la alegerile locale, filiala PDL avea sa piarda, pe mana fostului primar Nicolae Dragu, care a facut listele pentru consilierii locali si judeteni, acum a venit randul lui Aurelian Pavelescu, presedinte  PNŢ-CD si co-presedinte al ARD, sa puna conditiile pentru alegerile parlamentare.

Nu conteaza ca nu a existat pana acum in ”sânul” PDL, e suficient ca e co-presedinte ARD si poate sa bata cu pumnul in masa. Asa se face ca tot ce inseamna membrii PDL pe lista pentru parlamentare au fost scosi din calcul de Aurelian Pavelescu, sau unii rotiti dupa un colegiu pe altul.

Fuia “out”, Dragu la Senat?

Primii care au picat de pe lista sunt Georgel  Muşat ,  Colegiul 1 Senat si Stelian Fuia, Colegiul 4, Camera Deputatilor. Numele discutat sa il inlocuiasca pe Muşat este cel al fostului primar  Dragu, iar in locul lui Fuia este posibil sa fie adus Daniel Obadă de pe colegiul 5 Senat, Adrian Iuraşcu, de pe colegiul 3 sau un (alt) nume de import, nici Vasile Iliuţă nemaifiind un nume sigur pe listă.

De altfel, Dragu s-a reorientat rapid, fugind din “barca” senatorului Vasile Nedelcu, ce se scufundă şi, urcând într-una care, momentan, este la „suprafaţă”, chiar dacă asta ar preuspune să plece, din nou, dintr-un partid în altul, lucru cu care este obişnuit, doar PSD-ul lipsindu-i din „portofoliul” politic.

Cert este ca, la ora actuală, în ARD Călăraşi cartile sunt facute de un singur nume, care, culmea!, a fost primit sa vina “din deplasare” cu candidatura aici: Aurelian Pavelescu, presedintele PNŢ-CD, un partid muribund, care  îşi ia puterea, în municipiul reşedinţă de judeţ, din dezorganizarea unei formaţiuni politice aflate, nu demult, la guvernare, dar care s-a măcinat intern.

Miluţ omul “din umbră”

In spatele lui Pavelescu se afla omul de afaceri, Marian Petre Miluţ care, desi a demisionat ca membru si presedinte, dupa numeroasele esecuri ale PNŢ-CD-ului in alegeri, dar si in urma proceselor avute cu cu partidul, nu a renuntat sa sustina un candidat sau altul din partea  acestei formatiuni politice. Un alt nume vehiculat sa candideze la alegerile paramentare pe listele ARD Călăraşi, cu aceeasi sustinere a lui Miluţ, este fostul primar al Olteniţei, Costinel Milescu. Nu ar trebui să îngrijoreze prea mult, susţinerea financiară a lui Marian Miluţ, deoarece acesta a demonstrat mereu că alege cartea necâştigătoare, în politică.

Desi este un partid care a stiut doar sa mearga dintr-un scandal in altul, dupa ce a iesit de la guvernare si s-a prabusit apoi, procentele obtinute in alegeri fiind de-a dreptul rusinoase, PNŢ-CD-ul la Călăraşi isi joaca cea mai mare carte, impunandu-si candidatii. Asta, pentru ca in provincie “le este permis”, dar si pentru ca organizatia PDL de aici aproape ca nu mai exista, din cauza ca “vocea” lui nu mai are greutatea necesara punerii unor conditii de “bun-simţ” politic.

Cât de puternic va fi glasul democrat-liberalilor  care fac front comun, în jurul lui Stelian Fuia, de a nu fi scos de pe listă, rămâne de văzut, la fel şi cât de mult vor schimba taranistii listele la Călăraşi.

Răspunsul poate veni chiar zilele următoare, deoarece vor fi  stabilite  listele finale (?) la centru, asa cum ne-a declarat presedintele interimar al PDL, George Muşat.

Please enter banners and links.

Next Post

Camera de Comerţ Călăraşi a premiat performanţa

vin oct. 19 , 2012
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Călăraşi a organizat, in data de 18 octombrie, festivitatea de decernare a distincţiilor  în cadrul Topului Firmelor, ediţia 2012. Preşedintele CCIA Călăraşi, Marian Drăgan, a prezentat societăţile care au primit premii şi diplome pentru rezultatele economico – financiare bune obţinute în anul 2011. […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!