Directorul Centrului Cultural Județean Călărași, Radu Dinulescu și-a dat demisia

Radu DinulescuDin dorinţa de a afla ce va cuprinde stagiunea de primăvară, ce va debuta luna aceasta,  l-am contactat telefonic pe directorul instituţiei organizatoare,a  Centrului Cultural Județean Călărași, ce ne-a dat o altă veste, care ne-a luat prin surprindere.

Radu Dinulescu a declarat, pentru Actualitatea de Călărași, că deși stagiunea este pregătită să înceapă cu spectacolele din 25 februarie, nu mai este el, cel care va răspunde de organizarea lor.

„În urmă cu câteva zile mi s-a cerut demisia de către conducerea Consiliului Judeţean! Nu am discutat cu nimeni care ar fi motivele pentru care s-a care s-a ajuns aici şi nici nu mă interesează. Păcat este faptul că am depus câteva proiecte pe fonduri europene, în care am inclus Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, şi voi fi nevoit să îl scot din ele.  Sunt două proiecte pe care le-am depus, în nume personal, la Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Ministerul Culturii, care se află în procesul de evaluare. Este vorba de un spectacol 3D ce ar urma să fie pus în scenă la toţi partenerii din proiect: România-Călăraşi, Bulgaria, Franţa, Belgia, Cehia. Cel de-al doilea, este un proiect  unde Centrul Cultural este lider, pe tema imigraţiei, care va curpinde scenarii pe temă, ce vor fi jucate în România-Călăraşi, Spania, Italia, Anglia. M-ar bucura dacă acesta din urmă ar putea fi preluat de Direcţia de Cultură, aşa cum am discutat cu directorul Sorin Danciu, pentru că este prevăzut să se realizeze pe parcursul a 2 ani.”

Referitor la organizarea stagiunii de primăvară, Radu Dinulescu spune că i s-a reproşat că nu este gata cu ea, deşi stagiunea era stabilită, dar nu primise acordul din partea conducerii Consiliului Judeţean. Dinulescu spune că în această stagiune nu mai programase să aibă loc şi spectacole pentru copii, aşa cum se obişnuia în stagiunile anterioare, deoarece au fost stabilite în fiecare sâmbătă şi duminică  filme de animaţie 3D.

„Mă voi întoarce la Arad, să îmi pun proiectele în aplicare. Nu depind de un post de director! Îmi pare rău doar că, atunci când depui un proiect, acesta are nevoie de stabilitatea instituţiei şi nu de o labilitate imputabilă de către parteneri.”

De menţionat, că exact la începutul anului trecut, fostul director, Liviu Anghel lăsase vacant postul de director, care a fost preluat, în data de 31 mai 2012, în urma unui concurs, de Radu Dinulescu, ce venea la Călăraşi din funcţia de director al Teatrului de Marionete Arad.

Please enter banners and links.

Next Post

Cel mai slab rezultat obţinut de un liceu din Călăraşi, la simularea la Bac 2013, proba de română: promovabilitate 1,71%

lun feb. 4 , 2013
Simularea la Bacalaureat, proba de limbă și literatura română, susținută săptămâna trecută, a reprezentat primul examen serios pentru viitorii absolvenți de liceu. Chiar dacă rezultatele simulării sunt  luate în calcul doar pentru a fi cunoscut nivelul de pregătire al elevilor, fiind la latitudinea profesorilor dacă vor trece, sau nu, notele […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!