Cel mai slab rezultat obţinut de un liceu din Călăraşi, la simularea la Bac 2013, proba de română: promovabilitate 1,71%

Print Friendly, PDF & Email

eleviSimularea la Bacalaureat, proba de limbă și literatura română, susținută săptămâna trecută, a reprezentat primul examen serios pentru viitorii absolvenți de liceu. Chiar dacă rezultatele simulării sunt  luate în calcul doar pentru a fi cunoscut nivelul de pregătire al elevilor, fiind la latitudinea profesorilor dacă vor trece, sau nu, notele în catalog, acesta a fost considerat ca un examen atât de către elevi, cât și de părinții acestora, care și-au așteptat la licee, copii, pentru a afla cum s-au descurcat.

După corectarea lucrărilor, a fost stabilită și ierarhia liceelor, conform rezultatelor obținute. Inspectorul general școlar, Silviana Șestacovschi a declarat, pentru Actualitatea de Călărași, că note de promovare, adică peste 5,  au obținut 38,48% dintre elevii de clasa a XII-a din județ.

Rezultatele au adus și surprize: Liceul Mihai Eminescu din Călărași a fost „bătut” de Neagoe Basarab Olteniţa

Ca promovabilitate, cel mai bun liceu este Colegiul Barbu-Știrbei- 92,6%, urmat apoi de Liceul Neagoe Basarab, Oltenița- 85,26; Liceul Mihai Eminescu- 73,49%; Colegiul Economic- 37,6%. Celelalte licee din municipiul Călărași, au avut următoarea promovabilitate: Danubius-22,8%, Ștefan Bănulescu-13,33%, Sandu Aldea 10,3%, în municipiu, cea mai mică promovabilitate, fiind obținută de elevii Liceului Auto: 1,71%.

După notele obținute, între 9-9,99, cel mai bun liceu rămâne Barbu-Știrbei cu 37 de astfel de note, urmat de Neagoe Basarab, Oltenița- 31, Liceul Mihai Eminescu- 13, Colegiul Economic – 1.

Singura notă de 10 din județ, a fost obținută de un elev al Colegiului Barbu-Știrbei, Călărași.

De remarcat că, prezența la simularea la bacalaureat, limba română, a fost una foarte bună, din 2285 de elevi de clasa a XII-a, lipsind doar 154, majoritatea de la seral.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Ce spune Dan Șova despre Canalul Dunăre – București și cele 10.000 de locuri de muncă promise?

mar feb. 5 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Noua organizare a ministerelor din cabinetul Ponta 2 a stârnit unele zâmbete în momentul în care s-a aflat de faptul că va fi înfiinţat un minister al marilor proiecte. Glumele nu au întârziat să apară, ele fiind legate de tipul investiţiilor ce se vor regăsi […]