Cel mai slab rezultat obţinut de un liceu din Călăraşi, la simularea la Bac 2013, proba de română: promovabilitate 1,71%

Print Friendly, PDF & Email

eleviSimularea la Bacalaureat, proba de limbă și literatura română, susținută săptămâna trecută, a reprezentat primul examen serios pentru viitorii absolvenți de liceu. Chiar dacă rezultatele simulării sunt  luate în calcul doar pentru a fi cunoscut nivelul de pregătire al elevilor, fiind la latitudinea profesorilor dacă vor trece, sau nu, notele în catalog, acesta a fost considerat ca un examen atât de către elevi, cât și de părinții acestora, care și-au așteptat la licee, copii, pentru a afla cum s-au descurcat.

După corectarea lucrărilor, a fost stabilită și ierarhia liceelor, conform rezultatelor obținute. Inspectorul general școlar, Silviana Șestacovschi a declarat, pentru Actualitatea de Călărași, că note de promovare, adică peste 5,  au obținut 38,48% dintre elevii de clasa a XII-a din județ.

Rezultatele au adus și surprize: Liceul Mihai Eminescu din Călărași a fost „bătut” de Neagoe Basarab Olteniţa

Ca promovabilitate, cel mai bun liceu este Colegiul Barbu-Știrbei- 92,6%, urmat apoi de Liceul Neagoe Basarab, Oltenița- 85,26; Liceul Mihai Eminescu- 73,49%; Colegiul Economic- 37,6%. Celelalte licee din municipiul Călărași, au avut următoarea promovabilitate: Danubius-22,8%, Ștefan Bănulescu-13,33%, Sandu Aldea 10,3%, în municipiu, cea mai mică promovabilitate, fiind obținută de elevii Liceului Auto: 1,71%.

După notele obținute, între 9-9,99, cel mai bun liceu rămâne Barbu-Știrbei cu 37 de astfel de note, urmat de Neagoe Basarab, Oltenița- 31, Liceul Mihai Eminescu- 13, Colegiul Economic – 1.

Singura notă de 10 din județ, a fost obținută de un elev al Colegiului Barbu-Știrbei, Călărași.

De remarcat că, prezența la simularea la bacalaureat, limba română, a fost una foarte bună, din 2285 de elevi de clasa a XII-a, lipsind doar 154, majoritatea de la seral.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Ce spune Dan Șova despre Canalul Dunăre – București și cele 10.000 de locuri de muncă promise?

mar feb. 5 , 2013
Noua organizare a ministerelor din cabinetul Ponta 2 a stârnit unele zâmbete în momentul în care s-a aflat de faptul că va fi înfiinţat un minister al marilor proiecte. Glumele nu au întârziat să apară, ele fiind legate de tipul investiţiilor ce se vor regăsi pe lista acestor mari proiecte, […]