Ziua Fermierului, ajunsă la a XI-a ediție, a fost sărbătorită în comuna Vâlcelele

Sâmbătă, 9 septembrie, în localitatea Vâlcelele, Primăria comunei și Consorțiul de Extensie și Dezvoltare Rurală Vâlcelele au organizat o petrecere câmpenească, cu ocazia celei de-a XI-a ediții a manifestării  ,,Ziua Comunei”, cunoscută și sub denumirea de ,,Ziua Fermierului”.

La serbarea câmpenească au participat, alături de localnici: ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei  Grinkevich, directorul general adjunct al APIA, Constantin Bîrcă, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, vicepreședintele Consiliului Județean, Marian Dinulescu, prefectul județului, George Iacob, senatoarea Roxana Pațurcă,  secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Ciprian Pandea, administratorul public, Bogdan Georgescu, inspectorul general școlar, Elena Mihăilescu, primari din comunele învecinate, consilieri județeni, directori de instituții, precum și primari ai localităților, din Republica Moldova, cu care comuna s-a înfrățit. Către orele serii, la sărbătoare a ajuns și președintele PNL, Ludovic Orban, care a răspuns invitației lansate de organizatorii evenimentului.

Președintele PNL s-a adresat locuitorilor comunei: ,,Să nu vă așteptați la un discurs politic din partea mea, am venit la invitația domnului primar și a fostului primar, care acum este președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță. Am venit să fiu alături de dumneavoastră, într-o zi frumoasă, în care v-ați adunat să vă bucurați de Ziua Fermierului. Să vă dea Dumnezeu sănătate, prosperitate și să vă meargă mai bine, iar în comuna Vâlcelele să curgă lapte și miere! Doamne-ajută!”

Președintele Consiliului Județean, fost primar al comunei Vâlcelele, Vasile Iliuță, le-a transmis concetățenilor săi următorul mesaj:

 ,,Am revenit la cei care au reușit marea performanță de a avea un deputat, din Vâlcelele, și un președinte de Consiliu Județean, nu numai primar.

Ca fiu al satului, pot spune că vin cu mare bucurie aici, într-o altă calitate. Ați avut încredere că pot să fiu un primar bun, ați avut încredere că pot să fiu un deputat bun, și, iată că astăzi, tot cu ajutorul dumneavoastră, prin forța și devotamentul pe care mi le-ați dăruit, am devenit și președinte de Consiliul Județean. Și aceasta se datorează lucrurilor începute împreună cu echipa pe care am făcut-o.  Sunt convins că există și multe lucruri pe care nu am putut să le realizăm, dar ele vor rămâne să fie duse la bun sfârșit, în comuna Vâlcelele.

Felicitări primarului Nelu Tatu, felicitări fostului primar, Gabriel Oroianu, care a preluat ștafeta de la mine, pentru că, împreună, am reușit această performanță, să găsim soluțiile cele mai bune! Și așa cum am reușit în comuna Vâlcelele, avem soluții să reușim și la nivelul județului Călărași!”

Primarul Ionel Tatu a înmânat, împreună cu Alina Dumitru, sportiv de renume mondial, care anul trecut a primit titlul de cetățean de onoare al comunei, 4 titluri de Cetățean de onoare, stabilite de Consiliul Local Vâlcelele.

Pe scena din parcul central, aflat în vecinătatea sediul primăriei, a fost organizată manifestărea care a adunat sute de locuitori. Pe scenă au evoluat artiști consacrați cum ar fi: Maria Dragomiroiu, Ionuț Dolănescu, Nicu Paleru, Talisman, etc., într-un spectacol care a început la orele prânzului și s-a sfârșit aproape de miezul nopți, cu un impresionant foc de artificii.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Peste 900 de copii au început, în condiții optime, școala în comuna Borcea

joi sept. 14 , 2017
Autor: Florentina Chiru 14.09.2017 Primăria comunei Borcea a investit în școlile din comună, pentru ca elevii să înceapă cursurile în cele mai bune condiții. Primarul Aniel Nedelcu ne-a declarat că din fonduri proprii au fost reparate și igienizate cele 9 corpuri de clădire pe care le are comuna. Aproape 1.000 […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!