Tinerele arhitecte, Silvia Coman și Roxana Jipa, au cucerit țara cu talentul lor

Nimic nu este greu, atunci când îți găsești drumul în viață. Așa au simțit și tinerele arhitecte pe care le veți descoperi, în rândurile de mai jos, care au demonstrat că pasiunea se îmbină cu priceperea, încă de pe băncile facultății.

Primul proiect pe care l-au realizat Silvia Coman și Roxana Jipa, fondatoarele biroului de arhitectură Lime Studio, din Calarasi, le-a adus nu mai mult de 1000 de euro. Un început nu foarte spectaculos, dar promițător, ținând cont de faptul că, la vremea aceea, în 2012, erau încă studente în anul patru la Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu”.

“Nu eram arhitecți cu diplomă, dar, întrucât situația ne-a permis acest lucru, am realizat un concept de locuință unifamilială de aproximativ 100 metri pătrați ce urma a fi construit ca locuință tip într-un ansamblu rezidențial. Am lucrat acasă, la facultate, pe genunchi în drum spre facultate, dar rezultatul a fost bun.”, povestesc, cu plăcere, interlocutoarele noastre.

Au urmat alte mici proiecte și firma pe care o înregistraseră cu obiectul principal de activitate, arhitectura, se transforma într-un atelier de creație. Timp de doi ani, atelierul ad-hoc cu baze călărășene a realizat obiecte mici, invitații la evenimente, grafică manuală și pe calculator, workshop-uri pentru copii și adulți sau picturi pe pereți. După cei doi ani și după finalizarea facultății, Lime Studio își înființează un punct de lucru în București, în inima capitalei, pe Strada Doamnei.

Să mergi la birou în centrul vechi este ca și cum ai fi în vacanță, turist în propriul oraș. Să faci ceea ce îți place înseamnă să nu muncești nici măcar o zi din viața ta.”, spun tinerele arhitecte.

Așadar, banii câștigați din primele proiecte și din micile creații au fost folosiți pentru deschiderea biroului din București. În acest domeniu nu mai este de mult suficient să fii talentat pentru a avea succes, este foarte important să știi să îți vinzi talentul, dar, mai ales, să faci echipă cu persoanele potrivite. În acest fel, Lime Studio nu face rabat de la calitate și livrează mereu lucrări cu design inovator și în concordanță cu cerințele beneficiarului, și el parte importantă a echipei.

Echipei de proiectare i s-a mai adăugat un membru, architect și fotograf, Sabin Prodan, și pe lângă serviciile de proiectare și design, Lime Studio oferă servicii profesionale de fotografie. Toate imaginile din portofoliul de lucrări sunt realizate de Lime Studio, portofoliu ce poate fi vizualizat fie pe www.limestudio.ro, fie pe pagina de Facebook wearelimes. Echipa colaborează cu ingineri pe toate tipurile de instalații, precum și pe rezistență, dar și cu artiști și meșteșugari pentru realizare de obiecte pe comandă – de la obiecte decorative până la mobilier sau finisaje.

Și pentru că firma își are bazele în Călărași, o parte importantă a proiectelor se regăsesc aici – momentan având sub supraveghere un șantier de 600 metri părtrați pentru un proiect de design interior a unei locuințe unifamiliale și 400 metri pătrați de amenajare de peisaj, însă una dintre lucrările cele mai dragi și mai spectaculoase este amenajarea unui ponton pe Dunăre – o construcție plutitoare mobilă, ce a fost gândită ca bază a unui club sportiv pentru sporturi de apă precum wakeboarding, wakeskating, wakesurfing, ski nautic sau tubing. Clubul sportiv DOC are o suprafață de 60 metri pătrați și a fost finalizat în Iunie 2016. Acesta a fost realizat în regie proprie de către beneficiar, într-un stil scandinav, în contraste îndrăznețe care amintesc de adrenalina specifică acestor sporturi. Echipa a căutat să regândească programul de club adaptându-l cerințelor clientului care dorea o soluție diferită, pornind de la amplasament și de la evitarea totală a unui proiect banal și rigid. Deși realizat în linii simple, construcția plutitoare este spectaculoasă prin felul în care se integrează cu locul, complimentându-l. Ferestrele largi și zonele de terasă aduc imagini uimitoare în procesul de utilizare a spațiului. Desi foarte deschis, pontonul asigură intimitatea vizuală față de lumea orășenească, prin amplasament. Planimetria simplă, rectangulară răspunde firesc determinărilor contextuale, oferind în același timp un caracter unic.

A fost o provocare pentru noi întregul demers și întreaga existență a acestui mic birou de arhitectură, de la înființare, până la soluționarea proiectelor cărora astăzi le dedicăm tot timpul nostru, proiecte situate în Călărași, București, Brașov, Suceava sau Ploiești. Nu a fost ușor, însă am avut norocul de a cunoaște oameni potriviți de la care am avut de învățat, cum ar fi arhitectul Cristian Nicolae sau arhitectul Cristina Iliescu care ne-au primit de multe ori sub aripa lor. Considerăm că suntem încă la început, însa avem capacitatea de a duce la bun sfârșit orice tip de proiect.”, concluzionează Silvia Coman și Roxana Jipa, care au demonstrat că atunci când iubești ceea ce faci, este imposibil să nu reușești.

Please enter banners and links.

Next Post

Veste bună pentru călărășeni: RMN-ul funcționează

mie apr. 26 , 2017
Mihaela Vintilă, medic specialist în imagistică, a oferit câteva detalii despre funcționarea RMN-ului, de la Spitalul Județean de Urgență Călărași, un moment mult așteptat de călărășeni: “Este un aparat performant, cu care efectuăm investigații de imagistică, de rezonanță magnetică pe diferite segmente ale corpului: RMN de coloană vertebrală, cerebral,  abdomen […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!