Ora Pământului sărbătorită, nu fără incidente, la Călărași

Print Friendly, PDF & Email

[hana-flv-player video=”http://www.youtube.com/watch?v=QZQDMGHoXSw” width=”400″ description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]

[easyrotator align=”left”]erc_38_1364069985[/easyrotator]

 

Acțiunea care încearcă sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică, de pe întreg mapamondul, față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice, Ora Pământului, a fost marcată, în premieră și la Călărași.

Seara a fost deschisă cu un foc de tabără, aprins în mijlocul unui careu format din lumânări aprinse.

Primăria Municipiului, în colaborare cu Inspectoratul Județean Școlar Călărași și Centrul Cultural Județean au organizat un spectacol, fără curent electric, de muzică și dans, au fost  înălţate în aer 300 de lampioane, iar pe asfalt au fost realizate desene cu lumânări aprinse.

În felul acesta, municipalitatea călărăşeană și-a dorit  să fie alături de o iniţiativă de talie mondială.

La acest eveniment, la care s-au folosit pentru prima dată lampioane, îndemânarea celor care s-au ocupat de aprinderea și lansarea lor, a lăsat de dorit, deoarece erau să se producă și unele incidente, atât în rândul celor prezenți, care s-au trezit cu lampionul aprins pe cap,  cât și la unii pomi  din fața Prefecturii, în ramurile cărora s-au oprit lampioanele aprinse, exitând pericolul incendierii acestora. Prezenți la fața locului au fost și pompierii de la ISU Barbu-Știrbei Călărași, care au acționat prompt, înlaturând pericolul.

Primăria Călărași a marcat, pentru prima dată, Ora Pământului

Din 2007 și până în prezent, de când se obișnuiește marcarea  Orei  Pământului, este pentru prima dată când se alătură și Primăria Municipiului Călărași acestui moment, gest lăudabil, ținând cont că educarea populației, și în acest context, trebuie să pornească de la cei care trebuie să dea un exemplu de comportament civic și de respectare a tot ceea ce ne înconjoară.

Chiar dacă nu foarte mulți călărășeni au fost prezenți la acest moment, începutul a fost făcut.

Ora Pământului reprezintă un eveniment internațional ce are loc, în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an și constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atrăgând astfel atenția asupra problemei încălzirii globale.

Please enter banners and links.

Next Post

Banca Mondială interesată de dezvoltarea economico-socială a Regiunii Sud Muntenia

lun mart. 25 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În perioada 18-20 martie, a.c. , experţii Băncii Mondiale s-au aflat în Călăraşi, prilej cu care au avut o serie de discuţii cu reprezentanţii ADR Sud Muntenia, la sediul acestei insttuţii. Scopul vizitei a fost acela de a se familiariza cu activităţile desfăşurate de Agenţie, […]