Lista medicamentelor compensate nu a mai fost actualizată de 5 ani

Print Friendly, PDF & Email

nicolaescuMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a vorbit la emisiunea Gândul LIVE despre faptul că lista medicamentelor compensate nu a mai fost actualizată de 5 ani.

„Acum am o propunere făcută de un compartiment din minister. Am deschis deja procedurile de evaluare, procedurile de a se vedea dacă toate acelea sunt justificate sau nu pentru că orice moleculă nou introdusă înseamnă bani, înseamnă buget. Eu nu pot să fac o promisiune de genul: vedeţi că de mâine vor intra 400 de poziţii sau 100 sau 10 şi să nu am buget. Şi să punem pe hârtie că acele molecule există, dar pe care nu poţi să le dai pentru că nu ai bani, şi atunci este logic că voi face toate această evaluare în cadrul bugetului pe anul acesta, dar şi pe anii următori pentru că, după cum ştiţi, odată intrată o moleculă pe listă, rămâne în continuare până când se scoate sau intervine alta. Cu alte cuvinte, sunt în perioada în care am şi vorbit cu producătorii şi interni şi internaţionali să facem acest studiu, această evaluare şi dacă lucrurile vor merge aşa cum sper eu că vor merge până la 31 martie vom avea o listă nouă de medicamente. Că o să fie mare sau că o să fie mică, nu pot să vă spun. Aceasta listă va intra în funcţiune”, a declarat Eugen Nicolăescu la Gândul LIVE.

Citește mai mult pe http://www.gandul.info/

Please enter banners and links.

Next Post

VIDEO: Furt de componente metalice din statia C.F.R. Dâlga

Dum feb. 10 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱[hana-flv-player video=”http://www.youtube.com/watch?v=4LYl4Wd_Oa8&feature=youtu.be” width=”400″ description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /] La acest inceput de saptamana, o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi, în timp ce desfăşura activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în zona localităţii Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi, a depistat […]