Ziua Recoltei sărbătorită la Olteniţa cu muzică şi voie bună

Olteniţa Veche a sărbătorit, pentru al patrulea an consecutiv, Ziua Recoltei. Este o acţiune care se adresează, în primul rând, celor care îşi muncesc pământul şi se bucură de roadele pe care le culeg, după un an agricol.

Plin de belşug a fost acest an, după cum ne-au spus oamenii prezenţi cu produsele proprii la vânzare. De altfel, mărturie a stat chiar multitudinea de legume şi fructe, din standurile expuse.  FOTO

Primarul Petre Ţone se destăinuie: „Mi-a venit ideea, acum 4 ani, să fac şi pentru oamenii care muncesc pământul ceva. Nimic nu poate fi mai nimerit pentru aceştia, decât o zi a recoltei. Şi aşa, am legat munca câmpului cu muzica populară, pe scurt, am păstrat tradiţia poporului nostru. Ne-am bucurat, în toţi aceşti ani, de invitaţi de marcă: Maria Cârneci, Irina Loghin, Emilia Ghinescu, Maria Dragomiroiu, Daniela Gyorfi, dar au fost prezente şi talentele locale.

Mă bucur când văd oamenii fericiţi şi sunt încântat că le putem oferi astfel de momente, pentru că, pe lângă standurile extrem de bogate în legume-fructe, avem grătarele cu tradiţionala pastramă, mici, cârnaţi, peşte!

Cât voi fi primar, 100% această sărbătoare va fi organizată, iar după aceea, vreau să o menţin, fie şi din postura de lider al PSD Olteniţa.”

De menţionat că, la eveniment au fost prezentaţi şi candidaţii USL pe zona Olteniţa: Raluca Surdu, Camera Deputaţilor, Colegiul 5, Iulian Dumitrescu, Senat Colegiul 5 şi Aurel Niculae, Colegiul 4, Camera Deputaţilor.

Raluca Surdu este, dealtfel, vicepreşedinta PNL Călăraşi, din 2010, la propunerea organizaţiei PNL Olteniţa, unde era membră, venită prin transfer de la Vrancea, din 2009. Politica nu-i este deloc străină, deoarece primul pas l-a făcut în PNL, în anul 2001, imediat după terminarea facultăţii. Plecarea din Focşani, unde locuia împreună cu părinţii săi, a fost urmată de stabilirea în Bucureşti şi angajarea la RA-APPS ca jurist.

„Cunosc bine oamenii din colegiul 5, nu numai prin prisma faptului că am venit de 3 ani în organizaţia de la Olteniţa, ci şi datorită faptului că am rude în această zonă. Nu mă aşteptam să mă ataşez atât de mult de oamenii locului, chiar dacă am legături de familie aici. M-au primit foarte bine, pentru că nu au mai avut un tânăr în acestă zonă. Stilul direct de a le vorbi oamenilor, ne-a apropiat şi am organizat, de-a lungul timpului, manifestări în comunele din acest Colegiu. Îi mulţumesc şi primarului PSD, Petre Ţone, cu care fac o echipă foarte bună, susţinându-ne reciproc ori de câte ori a fost nevoie, motiv pentru care mă şi aflu astăzi aici, la Olteniţa, de Ziua Recoltei”, spune cu entuziasm Raluca Surdu.

Nu doar cu primarul sau cu oamenii politici am stat de vorbă, cu prilejul acestei sărbători, ci am reuşit, în timpul de dinaintea spectacolului său, să vorbim şi cu Daniela Gyorfi:

„Mă bucur de invitaţia făcută de primarul Ţone, chiar dacă astăzi e un pic cam frig. Nu am mai fost demult în Olteniţa şi este un prilej de a mă întâlni cu publicul de aici, căruia sper să îi placă spectacolul oferit.

Mă întrebaţi cum este Daniela mămică, şi, ca toate mamele, aş putea povesti ore în şir despre mine şi fetiţa mea, Maria. Nu cred ca sunt o mamă exagerată, sunt grijulie, chiar dacă nu toţi cei din familia mea sunt de acord cu faptul că la un an şi şapte luni mergem la creşă, dar eu spun că am făcut alegerea bună. Ca un program care mi-a devenit repede familiar, când voi ajunge acasă la fetiţa mea, după concert, o voi spăla, îi voi da să mănânce şi vom dormi împreună, aşa cum este obişnuită. Ştiu că poate apărea un „conflict de interese”, deoarece tati doarme singur, dar momentan acesta ne este programul. De mică am fost învăţată să fiu responsabilă, prin grija purtată mamei ce nu s-a putut deplasa, aşa că trebuie să fiu şi mămică, dar şi să am grijă de cariera mea de artistă, pentru a-i putea oferi Mariei tot ce este mai bun.”

Întrebată cum se vede peste 10 ani, în ceea ce priveşte cariera sa, Daniela Gyorfi ne-a raspuns: ”Cred că sunt un exemplu pentru generaţia mea că se poate să cânţi mai multe genuri muzicale! Mă simt dorită şi sunt solicitată la multe concerte, dar şi la emisiunile tv. Sunt multe artiste, precum cea care ne cântă chiar acum, Maria Dragomiroiu, care au publicul lor după mulţi ani de carieră muzicală, ceea ce-mi doresc din tot sufletul să am şi eu!”

Please enter banners and links.

Next Post

Managementul Spitalului Județean Călărași, ca și adjudecat

vin oct. 19 , 2012
La inceputul acestei saptamani, la sediul Consiliului Judetean Călărași, a avut loc depunerea si deschiderea ofertelor referitoare la preluarea managementului Spitalului Judetean de Urgenta, in regim privat. Astfel, una din vechile dorinte ale presedintelui Filipescu de a transfera managementul celei mai importante unitati medicale din judet, catre o societate privata, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!