Managementul Spitalului Județean Călărași, ca și adjudecat

Print Friendly, PDF & Email

La inceputul acestei saptamani, la sediul Consiliului Judetean Călărași, a avut loc depunerea si deschiderea ofertelor referitoare la preluarea managementului Spitalului Judetean de Urgenta, in regim privat. Astfel, una din vechile dorinte ale presedintelui Filipescu de a transfera managementul celei mai importante unitati medicale din judet, catre o societate privata, poate capata contur in viitorul apropiat, avand in vedere ca a existat un ofertant, doritor sa preia conducerea spitalului, angajandu-se in acelasi timp sa respecte indicatorii de performanta solicitati de administratia publica judeteana.

Cine este aceasta firmă?

S.C TETRAEDRU MEDICAL CONSULTING SRL , societate de consultanta pentru afaceri si management, infiintata in februarie 2010 si care isi are sediul in comuna Voluntari, judetul Ilfov. La un an de la infiintare, in februarie 2011, firma de consultanta reuseste sa preia managementul privat al Spitalului Judetean Drobeta Turnu Severin, prima unitate medicala din Romania ce a trecut la management privat.

In perioada de un an si jumatate de la preluare, conform articolelor din presa mehedințeană,  managementul privat al Spitalului Judetean din Mehedinți, asigurat de firma de consultanta, pare a fi avut si parti bune, dar si parti mai putin reusite.

Activitatea acestora s-a desfasurat intre planuri de restructurare si redistribuire a paturilor din spital, strategii de eficientizare şi rentabilizare a serviciilor medicale, de gestionare corespunzătoare a fondurilor alocate spitalului, pana la schimbarea, la un an de la preluarea managementului privat, a propriului manager de spital (oare numirea initiala, la preluarea spitalului a fost neinspirata sau managerul, numit de firma de consultanta, nu a stiut sa puna in practica strategiile acestora ?), dar au existat si acuze de genul realizarii managementului in regim privat, cu bani proveniti din bugetul judetului Mehedinți, prin transfer de la Consiliul Județean sau de la C.J.A.S. Mehedinți.

Ramane de urmarit daca SC TETRAEDRU MEDICAL CONSULTING SRL, in calitate de unic ofertant pentru preluarea managementului privat al Spitalului Județean de Urgență Călărași, va fi desemnat castigator al licitatiei, si apoi modul in care va reusi sa gestioneze situatia de aici.

Fie din dorința de a scăpa de problemele spitalului județean, fie pentru că e sigur că asta e varianta de succes pentru a scoate “la liman” activitatea financiară şi medicală a spitalului, președintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu se arată încrezător de a pune destinul cadrelor medicale şi cel al pacienţilor, în mâna acestei firme:

“Încă sunt prins în problemele politice şi nu am cunoştiinţă despre firma care a venit la licitaţie. Dar dacă nu vor îndeplini criteriile de performanţă asumate prin contract, vom face o nouă licitaţie!”, spune acesta.

Să sperăm că va “scăpa”, la timp, Filipescu de politicul ce l-a acaparat, de aproape un an de zile şi va mai avea timp să îşi întoarcă şi faţa către problemele administrative, pentru care a primit girul a mii de călărăşeni, ce prin votul lor l-au încredinţat să aibă grijă de acest judeţ, nu doar să fie într-o permanentă campanie electorală.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Daniel Florea, fiul fostului comandant de poliţie, candidează la parlamentare

vin oct. 19 , 2012
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱După PDL-ul local, PSD Călăraşi pare a fi un alt partid care cu greu reuşeşte să se (re)organizeze. Deşi aflat într-o alianţă puternică, alături de USL, vocea PSD este aproape stinsă. Lipsa unei mâne ferme la conducerea partidului, a făcut ca acesta să îşi piardă […]