Vicepreședintele Dinulescu:„Nu știu ce declarații a făcut managerul spitalului. Nu am citit încă presa!”

Dinulescu MPrezent la conferința de presă săptămânală a PNL, vicepreședintele Consiliului Județean, Marian Dinulescu, a încercat să răspundă presei la întrebările legate de declasificarea spitalului și activitatea managerului, Dan Romulus Șerban.

Deși ne așteptam ca acesta să vină cu lecția făcută, ținând cont de importanța subiectului care afectează întreaga populație a județului, Marian Dinulescu s-a simțit cumva deranjat că i se pun întrebări legate de activitatea instituțională, la sediul partidului.

Cum nu am fost invitați la o conferință de presă la Consiliul Județean, instituție care răspunde de managementul spitalului, așa cum era firesc, am încercat să obținem răspunsurile la partidul care l-a desemnat candidat la președinția Consiliului Județean Călărași, în această vară.

Ceea ce am reușit să aflăm de la vicepreședintele CJ, Marian Dinulescu, sunt câteva aspecte care țin de acțiunea pe care o va face instituția, după declasificarea spitalului:

”Vom ataca în instanță ordinul ministrului. Toate spitalele din țară au un plan de conformare, care era  valabil până la 31 decembrie 2015, iar spitalul din Călărași a fost singurul declasificat din toată țara și se încalcă un alt ordin al Ministerului Sănătății, prin care se stipulează că fiecare județ trebuie să aibă un spital de urgență. Intenționăm să oprim acest ordin al ministrului și să prelungim perioada planului de conformare, până la 31 decembrie 2016. Consiliul Județean Călărași a făcut eforturi mari pentru acest spital. Nu cred că există alte instituții în țară care să facă ce am făcut noi, în cele trei spitale de care răspundem. Chiar am o situație din care reiese că, de când a preluat unitățile sanitare, de șase ani, Consiliul Județean a alocat pentru Spitalul Județean de Urgență, 254 de miliarde de lei vechi, pentru Spitalul TBC, 18 mld de lei vechi, iar pentru Spitalul din Săpunari, 28 de mld de lei vechi.

În ceea ce privește declarațiile făcute de managerul Spitalului Județean, privind intervențiile chirurgicale făcute ilegal, nu știu, că nu am citit încă presa, dar o să aflu. Dar în spital nu pot fi operații ilegale. Managerul face afirmații gratuite despre anesteziștii bulgari, pe care nu îi mai putem ține. Domnul manager e încă în Republica Cauzaz, noi suntem în UE, și așa cum pleacă medicii noștri în alte țări să muncească, și alții vin la noi. Nu am verificat legea, dar mă interesez și vă spun în conferința viitoare!”, a concluzionat viitorul candidat la președinția Consiliului Județean, din partea PNL Călărași, Marian Dinulescu.

 

Please enter banners and links.

Next Post

ALDE Călărași/ Dumbravă candidat la Primărie

joi mart. 17 , 2016
Dacă în urmă cu o săptămână, două comunicate de presă au fost trimise, de către reprezentanții ALDE Călărași, privind candidatura la Primăria Călărași( fiind anunțat Nicolae Dragu de B. Georgescu, lucru infirmat în al doilea comunicat, de V. Dumbravă) miercuri, 16 martie, a fost făcut cel de-al treilea anunț și, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!