USL a câştigat cele mai multe mandate de primar, în judeţul Călăraşi

Uniunea Social Liberală a câştigat cele mai multe mandate de primar la nivelul judeţului Călăraşi la alegerile locale de duminică. Potrivit datelor finale centralizate marţi la Biroul Electoral Judeţean Călăraşi, USL a obţinut un număr de 26 de mandate de primar din totalul de 55 de la nivelul judeţului.

Potrivit aceloraşi date, un număr de 14 mandate de primar au fost câştigate de Alianţa Popular Creştină (APC), nouă de PNL, trei de PSD, unul de Alianţa Creştin Democrată (ACD), unul de PP-DD şi de asemenea un mandat a fost obţinut de un candidat independent la Dragalina.

În ceea ce priveşte mandatele de consilierii locali de la nivelul judeţului Călăraşi, din totalul de 709, un număr de 249 aparţin USL, 206 APC, 77 PNL, 71 PP-DD, 50 PSD, 14 PC, 11 ACD, nouă PRM, patru Alianţei Grădiştea, patru independenţilor, câte trei ACDR, UNCR, câte două PUER, Alianţei Fundeni, APR Proeuropa şi câte unul PNG şi PP.

Totodată, USL are şi majoritatea în Consiliul Judeţean Călăraşi, obţinând 17 consilieri judeţeni, din totalul de 30. În Consiliul Judeţean Călăraşi, APC a obţinut nouă consilieri judeţeni, iar PP-DD patru. De asemenea, USL a câştigat şi şefia CJ Călăraşi.

Prezenţa la vot în judeţul Călăraşi a fost de 62,75%, judeţul fiind clasat pe locul nouă pe ţară. În mediul urban prezenţa la vot a fost de 57,56% , iar în mediul rural prezenţa a fost de 65,70%, informează Agerpres.

În ceea ce priveşte mandatele de consileri locali în municipiul Călăraşi, USL a obţinut 12 mandate, APC 6 şi PP-DD 3 mandate. În municipiul Olteniţa, USL are 9 mandate, APC 6, PP-DD  şi    Partidul Uniunea Ecologistă din România câte două mandate.

 

Please enter banners and links.

Next Post

La Curcani urmează alegeri cu repetiţie

Dum iun. 17 , 2012
Alegerile din oraşul Mangalia şi comuna Curcani pentru funcţiile de primar şi pentru consiliile locale vor fi repetate, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleţ. “Dovezile depuse la dosar au fost dintre cele mai variate, toate duceau către ideea afectării rezultatului final, a alocării mandatului […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!