La Curcani urmează alegeri cu repetiţie

Alegerile din oraşul Mangalia şi comuna Curcani pentru funcţiile de primar şi pentru consiliile locale vor fi repetate, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleţ.

“Dovezile depuse la dosar au fost dintre cele mai variate, toate duceau către ideea afectării rezultatului final, a alocării mandatului de primar sau de consilier local în respectivele localităţi: de la prelungirea votării peste ora 21.00, până la întocmirea greşită a unor procese verbale, diferenţe foarte mici între candidaţi pentru funcţia de primar, de două sau patru voturi”, a precizat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

În comuna Curcani, Alianţa Popular Creştină a sesizat BEC despre existenţa fraudei electorale şi a solicitat anularea alegerilor din această circumscripţie.

De asemenea, Eugen Marian Enciu, candidat la funcţia de primar al comunei Curcani din Partea PP-DD a adus, de asemenea, la cunoştinţa BEC, că au existat nereguli în desfăşurarea procesului de votare. De altfel, în ziua votului, au fost arestate 8 persoane, în frunte cu Ştefan Fileaţă, candidat la primăria Curcani, deoarece aceştia au distrus urnele din trei secţii de votare . Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi au prezentat Judecătoriei Olteniţa cu propunerea de arestare preventivă pe cele opt persoane din Curcani, suspecte de săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravată, împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege şi atac asupra localului secţiei de votare şi ruperea sigiliilor de la urnele de vot. Instanţa de judecată a emis mandatele de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele acestora.

Potrivit legii, BEC soluţionează sesizările privitoare la frauda electorală, putând dispune anularea alegerilor dintr-o circumscripţie electorală, în cazul în care constată, pe baza probelor administrate, că votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natură a modifica atribuirea mandatelor în circumscripţia electorală respectivă.

 

Please enter banners and links.

Next Post

IPJ Călăraşi recrutează candidaţi pentru şcolile de poliţie

Dum iun. 17 , 2012
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi selecţionează candidaţi pentru concursurile de admitere în Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi pentru concursurile de admitere în  instituţiile de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!