Spaţiile pentru vânzarea florilor, modernizate în Piaţa Big

Print Friendly, PDF & Email

inaugurare spatiiMiercuri, 5 februarie, patru spaţii de comercializare a florilor au fost date spre folosinţă, în Piaţa Big. Cele patru societăţi care vând flori, au fost schimbate din fosta locaţie, în cea nouă, iar preţul va creşte cu un euro pe metrul pătrat, de la 4 la 5 euro. În vechea locaţie vor fi demolate chioşcurile făcute din termopan şi se va extinde cu hala în care vor vinde producătorii, pe timpul verii. „Am montat, deja, stâlpii pentru a construi o hală de vară, acoperită, tarabele vor fi noi, 35 le avem achiziţionate şi vom suplimenta numărul acestora.
Vasile Manea, director Piete OboareInvestiţia este de 330.000 de lei pentru hală şi, în valoare de 140.000 de lei, fără TVA, pentru modernizarea spaţiilor de vânzare a florilor, inaugurate acum, a declarat, pentru Actualitatea de Călăraşi, directorul Pieţe şi Oboare, Vasile Manea.
Primarul municipiului, Daniel Ştefan Drăgulin a declarat că piaţa ce va fi construită va avea 60 de tarabe. Nu ne vom opri aici şi vom reaşeza şi piaţa de legume, deoarece nu sunt cele mai bune condiţii pentru păstrarea mărfii. Vom începe de la acoperiş şi com continua cu pereţii pentru a crea un climat de comerţ normal. Acum nu este un comerţ civilizat, pentru că este condens, temperaturile sunt variate şi nu este normal ca cetăţenii care cumpără sau vând marfa, iar în primăvară ne apucăm de modernizare iar la finalul anului acesta vrem să inaugurăm întreaga piaţă. Când va fi vremea bună vom turna asfalt şi vom moderniza şi accesul în piaţă: trotuare, scări, jardiniere etc. . Inclusiv intrarea la magazinele aflate la Orizont, către care accesul se face pe scări, va fi amenajată, dar şi parcarea din Piaţa Orizont va rămâne aşa cum este acum, cu aceeaşi destinaţie!”, a spus Drăgulin. Primarul a adăugat că nu va fi neglijată nici Piaţa Cuza-Vodă, unde va mai fi amenajat un spaţiu pentru tarabe. „Scoatem, din nou, la licitaţie hala mare, metalică, pentru că nu poate fi folosită la ora actuală. Sper să vină un investitor care să se ocupe de modernizarea pieţei. În Piaţa Mare vrem să facem o piaţă de peşte, pe care municipiul Călăraşi nu o are, la ora actuală!”, a declarat Daniel Ştefan Drăgulin.
Firma care lucrează la modernizarea Pieței Big este Megaf Group Construct Călărași.

Please enter banners and links.

Next Post

Codul roşu nu l-a „măturat” pe prefectul Iacob, doar i-a spulberat aspiraţiile lui Bebe

joi feb. 6 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱După momentul în care vicepremierul Liviu Dragnea l-a apostrofat pe prefectul de Călăraşi, George Iacob, în timpul unei videoconferinţe, precum că citeşte de pe hârtie datele privind situaţia din judeţ, zvonurile că acesta va fi schimbat din funcţie au început să curgă. Legat de această […]