Raluca Surdu:Legea 243/2013 va elimina inechităţile şi va face dreptate pensionarilor militari

Raluca Surdu sÎn fiecare an, 1 octombrie marchează ziua Internaţională a persoanelor vârstnice. Ca însemnătate, pe 1 octombrie este recunoscut efortul depus de persoanele vârstnice pentru progresul societăţilor.

În întreaga lume, fenomenul îmbătrânirii atrage marginalizarea şi excluziunea socială a vârstnicilor. Pe de o parte, apare riscul de marginalizare a persoanelor vârstnice care şi-au încetat activitatea profesională. Pe de altă parte, nu doar în România, persoanele vârstnice se confruntă cu dificultăţi în asigurarea unui nivel de trai decent, odată cu pensionarea.

În campania electorală, USL şi-a propus să repare nedreptăţile comise împotriva pensionarilor. Încă din 2012, Guvernul USL a restituit pensionarilor pensiile tăiate abuziv de guvernul condus de Emil Boc şi de Traian Băsescu. În luna mai 2012, USL a decis că pensionarii nu trebuie să plătească contribuţii pentru sănătate, iar la finalul anului trecut, s-a luat decizia indexării pensiilor cu rata inflaţiei.

„USL îşi menţine promisiunile făcute în campania electorală. Suntem responsabili să asigurăm părinţilor şi bunicilor noştri o bătrâneţe liniştită şi acces la servicii medicale şi sociale de bună calitate. Guvernul îşi propune să indexeze pensiile cu rata inflaţiei şi în anul 2014, astfel încât pensiile să îşi păstreze valoarea”, a declarat deputatul PNL, Raluca Surdu.

Mai mult, printr-o decizie din 2010 a lui Emil Boc, pensia a peste 18.400 de pensionari militari a fost diminuată. Astăzi, USL repară şi această nedreptate comisă împotriva pensionarilor militari şi, de la 1 octombrie, legea impune acordarea sumelor necesare pentru ca aceste pensii să revină la vechiul cuantum.

„Este o veste bună pentru toţi pensionarii militari, celor care au făcut sacrificii şi s-au dedicat unui stil de viaţă plin de provocări şi de privaţiuni. Prin legea 243/2013 se vor elimina inechităţile, iar pensionarii militari vor primi o pensie calculată corect”, a susţinut Raluca Surdu.

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Primăriile din județul Călărași pot beneficia de surse de energie regenerabilă

joi oct. 10 , 2013
In contextul national si european, transpus prin Strategia Europa 2020, actiunea statelor membre ale U.E. la schimbarile climatice si utilizarea durabila a energiei prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, cresterea ponderii surselor de energie regenerabila si cresterea eficientei energetice reprezinta un obiectiv major al perioadei urmatoare. În […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!