Primăriile din județul Călărași pot beneficia de surse de energie regenerabilă

Print Friendly, PDF & Email

energie regenerabilaIn contextul national si european, transpus prin Strategia Europa 2020, actiunea statelor membre ale U.E. la schimbarile climatice si utilizarea durabila a energiei prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, cresterea ponderii surselor de energie regenerabila si cresterea eficientei energetice reprezinta un obiectiv major al perioadei urmatoare.

În acest sens, Consiliul Judetean Calarasi a organizat miercuri, 9 octombrie a.c. o intalnire de lucru cu reprezentantii administratiilor publice locale, ai operatorului regional de apa-canal – S.C. ECOAQUA S.A. Calarasi, prezentand perspectivele si posibilitatile de actiune in directia realizarii unor investitii care sa asigure surse de energie regenerabila la nivel local, sa conduca la reducerea consumului de energie termica pentru institutiile publice locale (primarii, scoli si gradinite, biblioteci, camine culturale) si sa contribuie la eficientizarea consumului de energie electrica.

Ponderea consumului de energie electrica si termica in cheltuielile cu utilitatile publice la nivel local reprezinta un procent important in bugetul unitatilor administrativ-teritoriale, astfel ca obtinerea treptata a unei independente energetice va contribui la dezvoltarea comunitatilor locale pe termen lung.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Pensionarii si-au primit inapoi banii retinuti in plus pentru CASS

joi oct. 10 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Incepand cu luna iunie 2012, sumele incasate gresit de stat pentru contributii CASS de la pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei au fost restituite esalonat acestora, in baza OUG nr. 17/2012. Conform graficului de restituiri, insa, septembrie 2013 a fost ultima […]