Protocolul încheiat cu P.C. îi dă dureri de cap lui Filipescu

Print Friendly, PDF & Email

Nemulţumirea preşedintelui Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu legată de faptul că a fost obligat, conform protocolului, să dea Partidului Conservator un post de vicepreşedinte, a fost exprimată în conferinţa de presă din această săptămână.

Filipescu a recunoscut că nu s-a gândit să facă o anexă la protocolul încheiat în cadrul USL, cu PSD şi P.C. în care să fie trecute câteva criterii de „bun-simţ” privind performanţele pe care trebuie să le atingă fiecare partid la alegeri. Ţinând cont că PC-ul nu a reuşit nici măcar să îşi conserve primăriile pe care le avea, fără a mai pune problema de a câştiga altele noi, nemulţumirea preşedintelui PNL Călăraşi este justificată. Nu poţi să pierzi tot și să susţii că vrei să ai vicepreședinte de judeţ „Am crezut, că dacă am bătut palma între doi oameni foarte serioşi, nu ne gândim la faptul că tu ai trei localităţi şi în final nu vei mai avea niciuna, sau la multe alte aspecte legate de natura efortului fizic în teren, în campanie electorală sau ca bani investiţi. Nemulţumirea mea, rămâne şi doar atât, pentru că protocolul este încheiat, semnat şi a trebuit respectat. Dar nu poţi să pierzi tot şi să susţii că vrei să ai vicepreşedinte de judeţ! Nu e drept!” Cu toate acestea, la nivel naţional nu a fost permisă nicio abatere de la protocolul încheiat în cadrul USL, motiv pentru care Bogdan Georgescu, preşedintele PC Călăraşi, a fost propus şi ales vicepreşedinte de Consiliu Judeţean.

Ceea ce nu a putut face protocolul, e posibil să facă ANI: să îi schimbe din funcţie pe membrii PC, Bogdan Georgescu și Virgil Dumbravă

Atât vicepreşedintele PC, Bogdan Georgescu, cât şi viceprimarul Virgil Dumbravă sunt, în acest moment, în vizorul ANI pe motiv de incompatibilitate. Georgescu a fost găsit în stare de incompatibilitate, în perioda 31.01.2005 – 25.06.2008, respectiv 26.06.2008 – 27.04.2009, întrucât a deținut, simultan, atât funcţia de Consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi, cât şi funcţia de Director la Cancelaria Prefectului în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Călăraşi, încălcând, astfel, prevederile art. 88, alin. 1, lit. c) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare. Virgil Dumbravă a fost declarat incompatibil din cauza unui contract încheiat de firma sa cu o instituţie subordonată Consiliului Local, în valoare de 27.132 de lei. Ambele cazuri nu au fost soluţionate, până în acest moment, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

Please enter banners and links.

Next Post

Noii viceprimari ai municipiului Călăraşi:

mie iul. 4 , 2012
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Virgil Dumbravă şi Marius Dulce În urmă cu o săptămână, mai exact pe 22 iunie, a avut loc prima şedinţă de Consiliu Local Călăraşi,în cadrul căreia au fost aleşi viceprimarii. Fără emoţii, cele două nume anunţate încă din timpul campaniei electorale de către USL, în […]