Noii viceprimari ai municipiului Călăraşi:

Print Friendly, PDF & Email

Virgil Dumbravă şi Marius Dulce

În urmă cu o săptămână, mai exact pe 22 iunie, a avut loc prima şedinţă de Consiliu Local Călăraşi,în cadrul căreia au fost aleşi viceprimarii. Fără emoţii, cele două nume anunţate încă din timpul campaniei electorale de către USL, în municipiul reşedinţă de judeţ, au fost confirmate: Virgil Dumbravă (PC) şi Marius Dulce (PSD).

După alegerea viceprimarilor, fostul viceprimar Nicolae Cuţăr a ridicat o problemă legată de bunul mers al Consiliului Local, aceea dacă viceprimarii îşi pot păstra statutul de consilieri locali, pentru a vota proiectele de hotărâre. Acesta a plecat de la un exemplu personal, spunând că are 10 dosare făcute din această cauză şi situaţia tot nu este clarificată. Secretarul primăriei, Mărgărit Sârbu a spus că dosarele care au ajuns la tribunal şi care îi vizează pe cei doi foşti viceprimari, Nicolae Cuţăr şi Picu Şişman, în care au fost declaraţi incompatibili ca viceprimari, deţinând în paralel şi funcţia de consilier local, nu sunt soluţionate încă definitiv şi irevocabil. Primăria a făcut solicitări şi au fost cerute puncte de vedere atât Ministerului de Interne, la direcţiile care se ocupă cu partea administrativă, cât şi la ANI, dar nu a fost primit încă niciun răspuns. Secretarul spune că legea 215, dar şi Statutul Aleşilor Locali prevede că, pe durata exercitării mandatului, viceprimarul îşi păstreză statutul de consilier local, fără a beneficia de indemnizaţie. Ca şi cutumă, în toată ţara, după modificarea în 2006 a Legii 215, viceprimarii îşi păstrează calitatea de consilieri locali votând proiectele de hotărâre, fără să existe vreo sentinţă definitivă şi irevocabilă pe această speţă, la nivel naţional, care să interzică deţinerea ambelor calităţi. Primarul, Daniel Drăgulin a spus că urmează ca într-o lună de zile să fie clarificat acest aspect al statutului celor doi viceprimari, fiind transmisă către organele abilitate, o adresă prin care se solicită punctul de vedere privind acest aspect.

Please enter banners and links.

Next Post

La Călăraşi, în luna mai 2013, vom păşi într-o gară modernă

mie iul. 4 , 2012
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Gara călărăşeană este supusă, de câteva luni bune, unui program de modernizare. Firmele constructoare care au câştigat licitaţia s-au apucat serios de treabă  şi, în prezent, zona este un veritabil şantier. Muncitorii lucrează, în acelaşi timp, şi la modernizarea clădirilor şi la amenajarea spaţiilor adiacente, […]