Pensionarii si-au primit inapoi banii retinuti in plus pentru CASS

pensionari

  • Incepand cu luna iunie 2012, sumele incasate gresit de stat pentru contributii CASS de la pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei au fost restituite esalonat acestora, in baza OUG nr. 17/2012. Conform graficului de restituiri, insa, septembrie 2013 a fost ultima luna de achitare a acestor drepturi, astfel ca, din octombrie, pe taloanele de pensie nu vor mai aparea sume de restituit.

Prin OUG nr.17/2012, publicata in Monitorul Oficial in mai 2012, Guvernul a reglementat procedura prin care vor fi restituite sumele incasate gresit de stat pentru contributii CASS de la pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei.

Casa Nationala de Pensii Publice anunta pensionarii ca, incepand cu drepturile cuvenite lunii octombrie 2013, pe taloanele de pensie nu vor mai aparea sume de restituit, sume care au fost evidentiate distinct la rubrica “drepturi restante pentru perioade anterioare – CASS: restituit”.

“Facem aceste precizari pentru a preveni o eventuala interpretare eronata in sensul ca pensiile au fost diminuate”, mentioneaza CNPP intr-un document de presa publicat joi pe site-ul propriu.

Institutia precizeaza, de asemenea, ca pensiile isi pastreaza acelasi cuantum, corespunzator punctajului mediu anual si valorii punctului de pensie in vigoare la aceasta data, elemente inscrise pe talonul de pensie.

Ce stabileste actul normativ, cititi pe www.avocatnet.ro

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților își va desfășura lucrările la Călărași

sâm oct. 12 , 2013
Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei Deputaţilor, îşi va desfăşura lucrările în plen, miercuri 16 octombrie 2013, începând cu ora 11, la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi, în sala de şedinţe. În acest sens, persoanele fizice sau juridice, fermieri, agricultori, reprezentanţi ai asociaţiilor agricole sau orice […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!