Primăria Alexandru Odobescu a semnat proiecte de peste 17 milioane de lei

Comuna Alexandru Odobescu a pornit cu dreptul activitatea, în acest an. Primarul Nicolae Eremia are în derulare, dar și pe masa de lucru, proiecte importante pentru comunitate.

Renovarea școlilor și grădinițelor, canalizarea, asfaltarea drumurilor, reabilitarea unei stații de apă, bază sportivă sunt principalele proiecte vizate de primăria din Alexandru Odobescu, în acest an.

Primarul Nicolae Eremia ne-a vorbit despre toate aceste investiții și stadiul în care se află:

“Avem un proiect de canalizare, în derulare, în satele Nicolae Bălcescu și Alexandru Odobescu, finanțat din Fondul pentru Mediu, și care este realizat în proporție de 50%, iar anul acesta aș dori să-l finalizăm.

Avem în licitație un proiect privind asfaltarea câtorva străzi din satele Nicolae Bălcescu și Alexandru Odobescu,  finanțat prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală) și renovarea Căminul Cultural, cu fonduri de la FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală).

Pentru grădinițele din Nicolae Bălcescu și Gălățui este semnat contractul prin PNDL și se află în faza de licitație. La capitolul cofinanțări nu stăm bine și vom vedea cum vom putea acoperi cheltuielile care ne revin.

Vom apela la Consiliul Județean și, sper ca, o parte din sume să le primim de acolo. Din păcate, Consiliul Județean se preocupă foarte mult de plata arieratelor unor primării, ceea ce mă deranjează, în condițiile în care noi, Primăria Alexandru Odobescu, nu am avut niciodată arierate, pentru că am știut să ne gospodărim și ne dorim să fie finanțate proiectele viabile.

Bază sportivă la Alexandru Odobescu

Mai avem un proiect pe care vrem să-l depunem pe GAL (Grupul de Acțiune Locală) pentru a face o bază sportivă la Alexandru Odobescu, pentru copii, un teren de minifotbal. Continuăm și proiectul început pe celebra Ordonanța 7, dată de Elena Udrea, privind stadionul de la Gălățui, unde am reușit să facem lucrările ce țin de Consiliul Local, urmând ca guvernul să vină cu diferența de bani, pe care nu ne-a dat-o nici până acum.  Am adaptat acest proiect pentru a fi finanțat prin PNDL, pentru a duce la bun sfârșit această investiție începută cu ani de zile în urmă. Mai vrem să reabilităm stația de apă de la Gălățui și poate reușim să facem și canalizarea, proiectul fiind aproape finalizat.

Anul 2017  este continuarea activității desfășurate anul trecut, dar este mult mai bogat în proiecte, pe care ne dorim să le finalizăm într-un timp scurt, pentru a le oferi o viață mai bună copiilor din comună, dar și celorlați cetățeni.”, ne-a declarat primarul comunei.

Proiectele semnate de Primăria Al. Odobescu și valoarea acestora:

„INFIINTARE SISTEM CENTRALIZAT DE CANALIZARE MENAJERA CU STATIE DE EPURARE IN COMUNA ALEXANDRU ODOBESCU”

Satele in care se desfasoara Alexandru Odobescu si Nicolae Balcescu.

Linia de finantare/sursa de finantare: 76,8% din fonduri europene (Programul Operational Sectorial de mediu Axa 1- „ Extindere si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata” si in procent de 23,2 % prin cofinantare nationala.

Valoarea totala estimata a achizitiei 4.986.502 lei, la care se adauga TVA.

Lungimea totala de conducta de canalizare 12,5 km si statie de epurare intre satele Alexandru Odobescu si Nicolae Balcescu – 24 luni.

„MODERNIZARE STRAZI IN SATELE ALEXANDRU ODOBESCU SI NICOLAE BĂLCESCU DIN COMUNA ALEXANDRU ODOBESCU, JUDETUL CALARASI”

Strazile propuse pentru modernizare sunt in numar de 7, în satul Alexandru Odobescu, cu suprafata totala de 3.747 metri liniari şi 9, în satul Nicolae Balcescu, cu suprafata totala de 8.021 metri liniari. Total lungime strazi 11.768 metri liniari. Valoarea totala a investitiei 8.558.944,61 lei, la care se adauga TVA.

Beneficii anticipate, în special asupra mediului:

Reducerea poluarii, a zgomotului, din punct de vedere economic reducerea consumului de carburant, a uzurii anvelopelor auto, reducerea timpilor de parcurs social, din punct de vedere social deplasari mai rapide, atragerea de noi posibilitati de dezvoltare a zonei.

Dupa executarea lucrarilor vor aparea efecte pozitive in viata locuitorilor, în sensul ca vor circula indiferent de conditiile meteo, va scadea consumul de carburanti, etc.

„MODERNIZAREA CAMINULUI CULTURAL DIN SATUL NICOLAE BĂLCESCU, COMUNA ALEXANDRU ODOBESCU, JUDETUL CALARASI”.

Proiect FEADR, prin PROGRAMUL NATIONAL PENTRU DEZVOLTARE RURALA (PNDR).

Valoarea totala estimata este de 1.641.917,94 lei, la care se adauga TVA.

Cladirea caminului va gazdui diferite evenimente omagiale cum ar fi 8 Martie, sarbatorile de iarnă si pascale, activitatile si serbarile scolare, etc si va avea urmatoarele dotari: scaune sala de evenimente, sistem audio, sistem proiectie video, instalatie lumini, canapele, calculatoare, costume populare fete si baieti, cortina scena, sina cortina cu actionare manuala, mobilier garderoba, draperii, biblioteca carti – rafturi, mese birou, scaune birou, banci vestiare, dulapuri vestiare, toalete, climatizare, incalzire, etc.

„ REABILITARE SI MODERNIZARE GRADINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR.1, SAT NICOLAE BALCESCU, COMUNA ALEXANDRU ODOBESCU”.

Valoarea totala a investitiei este de 1.143.595 lei, cu TVA.

Gradinita cuprinde 3 grupe de copii: mică, mijlocie si mare. În cadrul proiectului se vor moderniza/reabilita: arhitectura, instalatii de incalzire, instalatii sanitare interioare, instalatii electrice, retea de canalizare menajera exterioara, retea de alimentare cu apa, etc.

 

„REABILITARE SI MODERNIZARE GRADINIŢA CU PROGRAM NORMAL, NR.3, SAT GALATUI, COMUNA ALEXANDRU ODOBESCU”.

Valoarea totala a investitiei este de 914.675 lei, cu TVA.

În cadrul proiectului se vor moderniza/reabilita: arhitectura, instalatii de incalzire, instalatii sanitare interioare, instalatii electrice, retea de canalizare, retea de alimentare cu apa, etc.

Please enter banners and links.

Next Post

De Ziua Femeii, pensionarele călărăşene au sărbătorit cu multă voie bună

joi mart. 9 , 2017
Restaurantul Intim, din Călăraşi, a fost gazda unui eveniment deosebit, organizat cu prilejul zilei de 8 Martie, sărbătoarea dedicată femeilor, de pe întregul mapamondul. Cu o zi înainte,  marţi  7 martie,  aproximativ 300 de pensionare călărăşene s-au reunit pentru a sărbători, aşa cum se cuvine, ziua de 8 martie. Conducerea […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!