Prima conferinţă de presă comună: PNL şi PDL Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

conferinta comuna a PNL si PDLDupă decizia luată la nivel central de cele două partide, PNL şi PDL, de a fuziona, astăzi a avut loc prima conferinţă comună a PNL cu PDL, organizaţiile din Călăraşi.

La sediul PNL, au fost prezenţi la conferinţă preşedintele organizaţiei municipale a PNL, Daniel Ştefan Drăgulin, secretarul coordonator al PNL, Alin Drăgulin, secretarul general al PDL, Rareş Ionescu şi preşedintele organizaţiei municipale a PDL, Emanoil Aron.

Daniel Drăgulin a declarat că joi, 12 iunie, a avut loc prima şedinţă comună a reprezentanţilor PNL şi PDL, la nivel de judeţ, pentru a discuta referitor la viitoarea fuziune  a partidelor. „A fost o primă discuţie de armonizare, a fost mai degrabă o discuţie amicală, decât una aplicată. Fiecare partid a venit cu câte 8 delegaţi, la această discuţie.”, a spus acesta.

Din partea PNL au participat: preşedintele Răducu Filipescu, deputatul Dan Motreanu, senatorul Iulian Dumitrescu, primarul Daniel Drăgulin, reprezentantul primarilor din mediul rural, desemnat de partid, Gheorghe Dobre (Modelu), preşedintele organizaţiei de tineret, Florin Drăgan, preşedinta organizaţiei de femei, Silviana Şestacovschi şi secretarul coordonator, Alin Drăgulin.

PDL a fost reprezentat de: preşedintele Vasile Iliuţă, primvicepreşedintele, Emil Muşat, preşedintele organizaţiei municipale, Aron Emanoil, reprezentantul primarilor desemnat de partid, Sandu Manea (Gurbăneşti), preşedinta organizaţiei de femei, Elisabeta Neagu, preşedintele organizaţiei de tineret, Cristi Marin, coordonatoarea pentru învăţământ, Mariana Plebea şi secretarul general, Rareş Ionescu.

Rareş Ionescu a spus că în următoarele două săptămâni, pe fiecare colegiu, va trebui armonizată legătura între organizaţiile locale PNL şi PDL. Acesta a recunoscut că mai sunt organizaţii cu probleme de comunicare, la nivelul celor două partide, fiind localităţi unde primăria a fost pierdută la câteva voturi şi va fi mai greu să fie armonizate, într-o primă fază de discuţii.

Pe colegii sunt responsabili parlamentarii şi primarii, din partea PNL, iar din partea PDL vor fi desemnaţi reprezentanţi pe fiecare colegiu, din rândul membrilor, deoarece aceştia au un singur deputat, care este şi preşedintele partidului, Vasile Iliuţă.

Referitor la schimbarea majorităţilor în Consiliile Locale, Daniel Drăgulin a declarat că acolo unde se pot schimba aceste majorităţi se va proceda la ele, dar în Călăraşi, unde sunt nevoiţi să păstreze aceeaşi majoritate, deoarece PDL are un singur consilier local, este convins că proiectele vor fi aprobate în interesul cetăţenilor, nu politic.

Următoarea întâlnire comună va fi peste două săptămâni, după ce va avea loc Congresul PNL, din 28 iunie.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Președinta PP-DD, Maria Dragomir: Nu am dat pe nimeni afară din partid!

mie iun. 18 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Excluderile din PP-DD Călărași, anunțate săptămâna trecută, au dus la schimbări în această organizație, în rândul viceprimarilor și consilierilor locali, din județ. Singurul primar PP-DD din județul Călărași, Ion Robu, din localitatea Crivăț, a fost și el exclus, acesta având posibilitatea de a rămâne independent […]