Primarul comunei Crivăţ exclus din PP-DD

Print Friendly, PDF & Email

Ion Robu, primar CrivatAlegerile europarlamentare nu au trecut fără să lase în urma lor reacţii. După analiza pe care şi-au făcut-o conducerile de partid, s-a acţionat cum s-a considerat a fi mai bine pentru viitorul partidului.

PP-DD Călăraşi a transmis, în cursul săptămânii trecute, o adresă primarului din comuna Crivăţ, Ion Robu, prin care era înştiinţat că a fost exclus din PP-DD, deoarece s-au constatat abateri de la statutul partidului, fără să se menţioneze care sunt acestea.

Cu siguranţă, rezultatele slabe obţinute la alegerile europarlamentare au dus la excluderea sa din partid, singurul primar PP-DD din judeţ, având la alegeri doar 11 voturi pentru partidul pe care îl reprezenta (1,86%), pe primul loc fiind PNL, cu 284 de voturi (48,21%).

Primarul Ion Robu ne-a declarat: ”Săptămâna trecută am fost înştiinţat, printr-o hârtie, că sunt exclus din partid, fără să am vreo discuţie cu preşedinta partidului, deputata Maria Dragomir. Cred că rezultatele de la alegeri sunt cauza, pentru că nu sunt precizate în adresa primită care sunt abaterile încălcate. Îmi pare rău că nu am avut cu ce atu-uri, programe, să vin în campanie electorală ca ofertă a PP-DD, iar electoratul a votat cum a crezut. Îmi pare rău şi pentru colegii care au fost excluşi, odată cu mine, consilierii locali PP-DD din Crivăţ, 3 din 4, Florin Grecu, Ioan Lixandru, Adrian Postelnicu, mai puţin Ion Catană, care nu era nominalizat în adresa primită. Cu ei am făcut treabă în campanie electorală la alegerile locale şi am reuşit să batem ARD-ul de atunci, la o diferenţă de 54 de voturi.”

Ion Robu a spus că localitatea sa se află într-o zonă unde parlamentari sunt deputatul PNL, Raluca Surdu şi senatorul PNL, Iulian Dumitrescu, motiv pentru care se explică voturile. Acesta recunoaşte că a fost şi sprijinit, când a avut nevoie de aceştia, motiv pentru care următoare opţiune politică va fi să se îndrepte către PNL, după ce va discuta şi cu electoratul său.

„Încă nu m-am hotărât, dar am în vedere să mă îndrept către partidul care m-a susţinut: PNL. E greu să fi independent. În politică e ca în familie: dacă nu faci parte dintr-o echipă, nu ai forţa necesară să mergi mai departe!”, ne-a declarat Ion Robu.

Aceeaşi sursă ne-a precizat că nu doar la nivelul comunei Crivăţ s-au oprit excluderile din PP-DD, în aceeaşi situaţie aflându-se și viceprimari si consilieri locali din judeţ,  de la Belciugatele și Radovanu, unde s-au obținut rezultate slabe la alegeri.

Please enter banners and links.

Next Post

Prima conferinţă de presă comună: PNL şi PDL Călăraşi

mie iun. 18 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱După decizia luată la nivel central de cele două partide, PNL şi PDL, de a fuziona, astăzi a avut loc prima conferinţă comună a PNL cu PDL, organizaţiile din Călăraşi. La sediul PNL, au fost prezenţi la conferinţă preşedintele organizaţiei municipale a PNL, Daniel Ştefan […]