Președintele Camerei Comunelor din Anglia nu crede în tonul belicos al ziarelor engleze despre muncitorii români

Print Friendly, PDF & Email

 

Presedintele Camerei ComunelorMiercuri, 29 mai ac., Preşedintele Camerei Comunelor din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, John Bercow a ţinut un discurs în faţa deputaţilor români în plenul Camerei Deputaţilor. Aflat în România la invitaţia preşedintelui camerei inferioare a Parlamentului României, Valeriu Zgonea, John Bercow a încurajat continuarea reformelor din ţara noastră şi a subliniat importanţa faptului că parlamentarii trebuie să păstreze contactul cu cetăţenii şi să creeze cadrul unui dialog cu aceştia, mai ales în contextul noilor tehnologii.

„Ne bucură faptul că la cel mai înalt nivel al politicii din Regatul Unit se conştientizează faptul că românii nu reprezintă o sperietoare pentru Marea Britanie, aşa cum regretabil au fost portretizaţi în anumite articole din presa britanică. Românii nu sunt sperietoare nici pentru alte ţări membre ale Uniunii Europene, iar faptul că merg la muncă acolo înseamnă de fapt o contribuţie pentru produsul intern brut al acelor ţări, înseamnă că suplinesc o nevoie a economiilor respective.” a declarat deputata Raluca Surdu în contextul vizitei înaltului demnitar britanic.

Raluca Surdu„Se pare că şi într-o ţară cu tradiţie democratică de sute de ani, şi acolo unde a apărut prezumţia de nevinovăţie şi unde calomnia şi dreptul la imagine sunt capitale pentru buna funcţionare a societăţii, adică în Regatul Unit, o parte a presei lasă de dorit, ignorând deontologia şi hazardându-se în campanii negative, trunchierea adevărului şi blamarea celor de bună credinţă. Mă refer aici la situaţia ultimelor campanii de presă împotriva românilor şi bulgarilor. Am considerat că, prin această vizită şi prin cuvintele adresate, domnul John Bercow, într-o formă deschisă şi asumată, a ţinut să scuze unele derapaje din ţara sa, condamnând tonul belicos şi strident al unor articole de ziar din Marea Britanie referitoare la muncitorii români, precizând că în opinia domniei sale acestea nu reflectă neapărat realitatea. În plus, domnul John Bercow a ţinut să puncteze faptul că între cele două instituţii vitale democraţiilor din Regatul Unit şi România există un parteneriat dinamic şi lucrurile pot evolua în continuare pozitiv. Mai mult, britanicii ne apreciază vitalitatea şi oportunităţile de dezvoltare pe care le avem” a mai adăugat deputata Raluca Surdu referindu-se la cum l-a perceput pe John Bercow, preşedintele camerei inferioare a Parlamentului britanic.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Cardiologul poate scurta sau prelungi „viaţa” managementului Spitalului Judeţean Călăraşi

joi mai 30 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱La aproape şase luni, de când managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi a fost  preluat de firma Tetraedru Medical Consulting, lipsa medicilor specialişti a fost rezolvată,  parţial. Miercuri, 28 mai, la  o conferinţă de presă organizată de reprezentaţii acestei firme, împreună cu managerul spitalului dr. […]