I.S.U. Călăraşi lansează o nouă provocare elevilor din judeţ

Print Friendly, PDF & Email

masina pompieri În data de 30 mai a.c., începând cu ora 09.00, se va desfăşura în incinta Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa” – ediţia  2013.

Concursul cu tematică de protecţie civilă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli şi licee, fiind compus din trei probe, care urmăresc cunoaşterea actelor normative privind activitatea de protecţie civilă şi formarea deprinderilor practice pentru acordarea primului ajutor, cât şi cunoaşterea modului de folosire a mijloacelor de protecţie individuală.

Concursul este compus din 3 probe distincte: o probă teoretică (scrisă – text grilă cu 30 de întrebări) şi două practice: transportul asistat al unei persoane accidentate aşezată pe targă pe distanţa de 50 de metri, care presupune şi trecerea peste un obstacol (gard); iar cea de-a doua probă practică presupune deplasarea unui concurent cu masca pe figură (cu vizorul obturat) într-un raion contaminat şi cu obstacole, care este dirijat de un coechipier.

La această etapă vor participa elevi din  liceele şi şcolile generale din judeţul Călăraşi.

Competiţia este organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.

       Concursul reprezintă o activitate extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi se organizează în următoarele scopuri:

– dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar;

– cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte;
– adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă;
– formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.), informează Compartimentul Informare şi Relaţii Publice I.J.S.U. Călăraşi.

Please enter banners and links.

Next Post

Președintele Camerei Comunelor din Anglia nu crede în tonul belicos al ziarelor engleze despre muncitorii români

joi mai 30 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱  Miercuri, 29 mai ac., Preşedintele Camerei Comunelor din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, John Bercow a ţinut un discurs în faţa deputaţilor români în plenul Camerei Deputaţilor. Aflat în România la invitaţia preşedintelui camerei inferioare a Parlamentului României, Valeriu Zgonea, […]