Cardiologul poate scurta sau prelungi „viaţa” managementului Spitalului Judeţean Călăraşi

spitalLa aproape şase luni, de când managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi a fost  preluat de firma Tetraedru Medical Consulting, lipsa medicilor specialişti a fost rezolvată,  parţial.

Miercuri, 28 mai, la  o conferinţă de presă organizată de reprezentaţii acestei firme, împreună cu managerul spitalului dr. Romulus Dan Şerban, au adus în atenţie faptul că, la ora actuală, există secţii în spital care nu au un număr suficient de medici specialişti. Dacă pe secţiile de Chirurgie şi Ortopedie, există medici permanenţi, nu acelaşi lucru se poate spune de secţiile ATI, Interne şi ORL, unde mai este nevoie de, cel puţin, un medic. Aceeaşi problemă este şi la secţia de Neurologie unde serviciile medicale sunt asigurate de un medic neurolog şi de un psihiatru. În schimb, a venit un medic psihiatru pentru copii, un medic urolog şi un alt doctor specialist în boli infecţioase.  Însă, cea mai mare problemă rămâne,  în continuare,  la  secţia de Cardiologie, unde consultaţiile sunt asigurate de un medic venit  de la Bucureşti,  o dată pe săptămână.  Acest aspect a fost semnalat şi de preşedintele Consiliului Judeţean,  Răducu Filipescu, în cadrul unei discuţii purtate cu  Dorel Dumitraş, conducătorul firmei Tertaedru.

,,Dacă după perioada septembrie-octombrie, când sunt rezidenţiatele, adică până la 1 noiembrie, ei nu aduc medici permanenţi, pe toate specialităţile, voi rezilia contractul. Nu este normal ca una din secţiile cele mai solicitate din spital,  cum este Cardiologia, să nu avem medic permanent. Eu am vorbit chiar cu directorul general şi mi-a promis că va aduce, până în august, o familie de medici, unul cardiolog, unul pe ORL, deci vor fi împuşcaţi doi iepuri deodată. Să vedem,dacă se va întâmpla acest lucru!”, a declarat preşedintele Răducu Filipescu, presei călărăşene, dar şi în şedinţa de Consiliu Judeţean.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Ziua Copilului sărbătorită, la Olteniţa, cu personaje de basm și desene animate

joi mai 30 , 2013
  În cadrul inițiativei deputatei Raluca Surdu ”Azi copii – mâine adulți – întotdeauna responsabili”, sâmbătă, 1 iunie 2013, de Ziua Internațională a Copilului, copiii prezenți în parcul central al municipiului Oltenița, vor avea bucuria de a se întâlni cu personaje de basm și desene animate: Mickey Mouse, Batman şi […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!