Peste 2500 de copii din județul Călărași au fost înscriși, în prima etapă, pentru clasa pregătitoare

foto clasa pregatitoareÎncepând cu ziua de luni, 29 aprilie a.c.,  părinții din județul Călărași vor avea posibilitatea  să vizualizeze listele copiilor înscriși, în prima etapă, pentru clasa pregătitoare,  acestea fiind  deja afișate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, www.isj.cl.edu.ro . Așa cum a precizat  inspectorul general școlar, Silviana Șestacovschi, până în prezent, au fost înscriși 2527 de preșcolari, fiind soluționate toate cererile depuse  pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Și tot  în prima etapă, ce tocmai s-a finalizat, au fost înscriși în clasa  I, 151 de copii.

Începând cu anul școlar 2013 -2014, în județul nostru vor funcționa 141 de clase pregătitoare,  unde vor preda 149 de cadre didactice. Învățătorii ce se vor ocupa de copiii din clasele pregătitoare vor beneficia de cursuri de instruire, în perioada iunie -iulie a.c., în cadrul unui proiect finanțat din fonduri structurale.

În prima parte a lunii mai,  între 8  și 18 mai, va avea loc cea de a doua etapă  de înscriere pentru clasa pregătitoare. În  această etapă pot particpa părinții care nu au depus  încă cereri de înscriere pentru învățământul preșcolar.

La  nivelul județului nostru, au mai rămas  doar 1024 de locuri libere în școli pentru înscrierea în clasele pregătitoare.  Unitățile de învățământ care au toate locurile ocupate  sunt : Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazu” din Călărași, Școala  Gimnazială  ,,Spiru Haret” și Școala Gimnazială ,,Alexandru D.Ghica” din Oltenița precum și Școala Gimnazială  din comuna Unirea.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Laurențiu Samoilă este noul arhitect-șef al județului Călărași

lun apr. 29 , 2013
In sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Calarasi, din 24 aprilie, unul din proiectele de hotarare aflate pe  ordinea de zi, s-a referit la reorganizarea Comisie Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului si a Regulamentului de functionare al acesteia. In fapt, reorganizarea comisiei a constat in numirea unui nou presedinte al […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!