PDL Călăraşi: George Muşat şi-a dat demisia, Stelian Fuia analizează

Print Friendly, PDF & Email

Preşedintele organizaţiei municipale a PDL Călăraşi, Georgel Muşat şi-a dat demisia din funcţie. Acesta a spus că după o analiză serioasă, legată de tot ceea ce s-a întâmplat în municipiu la alegeri, a constatat că în cele două campanii conduse în plan local, în 2008 şi în 2012, rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor: ”Este timpul să vină cineva din spate, mai tânăr şi mai dinamic! Îmi reproşez faptul că nu am candidat niciodată la funcţia de primar al municipiului. Am găsit, din păcate, alte soluţii care s-au dovedit a nu fi cele mai bune. Am jucat finala de fiecare dată, dar am pierdut-o mereu. De aceea, am zis că trebuie sa vină altcineva la conducerea organizaţiei. Mi-aş dori ca cel care vine după mine să fie şi candidatul pentru funcţia de primar, ca să nu facă greşeala mea.”

Preşedintele organizaţiei judeţene şi candidat al APC, la preşedinţia Consiliului Judeţean, Stelian Fuia a spus că rezultatul obţinut este departe de aşteptările pe care le-a avut. Comparativ însă cu ceea ce s-a întâmplat în ţară cu PDL-ul, spune acesta, procentul obţinut, 29%, este unul bun, peste media pe ţară.

“Asta nu înseamnă că eu sunt mulţumit! Ne vom face analizele noastre şi vom vedea cum procedăm pentru campania din toamnă. Scorul e acceptabil pentru partid, dar nu şi pentru mine. Ramâne de văzut dacă am greşit, sau nu, în strategie, dar e clar că aceste campanii devin din ce în ce mai mult financiare, pentru că cine are mai multi bani, va guverna România.”

Muşat: Sunt optimist în privinţa viitorului oraşului nostru

Nu au lipsit felicitările adresate învingătorilor, George Muşat apreciind că USL a avut o campanie foarte bună: ” Sper să existe o corelare între această campanie şi modul cum vor guverna în viitor oraşul Călăraşi. Dacă va exista o bună coordonare între ceea ce a fost în campanie şi cum va fi guvernat oraşul sunt convins că vom intra într-o altă etapă de dezvoltare a municipiului Călăraşi. Sunt optimist în ceea ce priveşte evoluţia oraşului nostru!”

Fuia: La Olteniţa a fost o siguranţă de sine, peste limitele normale

“Vom face o analiză privind campania noastră. Pot să vă spun sigur că nu obţineam 29% dacă nu făceam alianţa cu UNPR şi PNŢCD. Vom vedea dacă am făcut prea multe compromisuri. Dacă vor fi persoane care au stat aici cât a fost bine şi acum când nu mai e bine pleacă, uşi avem multe aici pe care se poate ieşi! Rămâne aici cine vrea să ducă mai departe organizaţia, partidul, greutăţile. Vom stabili săptămâna viitoare in Biroul Permanent Judeţean cine va prelua preşedinţia la municipiu.”

În privinţa eşecului primarului Milescu şi aici,  ca în multe locuri, a fost o siguranţă de sine peste limitele normale. Totuşi, greu de explicat cum a fost schimbat Milescu, la fel de greu cum e să explici de ce a pierdut Flutur in Suceava. Căderea guvernului a creat un val şi de simpatie, şi de aşteptare pentru USL care, deocamdată, e pe valul simpatiei, urmează valul de aşteptare. După căderea Guvernului s-a văzut cine e activist şi cine nu. La primul semnal s-au ascuns, sperând că vor ramâne pe funcţii. Cred că dacă stau ascunşi uită cine i-a pus pe funcţii. Nu se va întampla asta! Ar trebui să legiferăm ca aceste funcţii să fie politice: pleacă Guvernul, pleacă şi persoanele după funcţii.”

Please enter banners and links.

Next Post

Surpriză la Borcea: Zăgărin bătut de cel mai tânar primar din judeţ

Dum iun. 17 , 2012
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Alegerile locale au venit cu rezultate surprinzătoare in ceea ce-i priveşte pe unii primari din judeţ care şi-au pierdut mandatele. Printre aceştia se află şi primarul comunei Borcea, Marcel Zăgărin, care nu s-a aşteptat să fie surclasat de un tânăr revenit în comuna sa natală, […]