N. Dragu şi cu mandatul pierdut şi cercetat pentru instigare la dare de mită

Evenimentul petrecut în după-amiaza zilei de 10 iunie, când primarul în funcţie Nicolae Dragu, aflat într-un cartier de romi, a fost filmat pe când îl îndemna pe şoferul său să pună bani în scutecul unui copil nu a rămas fără urmări. I.P.J. Călăraşi s-a autosesizat după prezentarea imaginilor în mass media naţională şi a început cercetările pentru dare de mită, fiind întocmit dosar penal.

În declaraţia făcută pentru  Stil FM/Radio ZU, imediat după incheierea votului, Dragu a spus: „Acestea sunt numai neadevăruri, la fel ca la trecutele alegeri din 2008 când Tudor a făcut un film mistificat şi m-a umilit. Îi voi da în judecată pe aceşti indivizi de la RTV. I-am iertat o dată, dar acum nu-i iert, că n-au dreptate! Mint cu neruşinare, dezinformează opinia publică! Am fost, într-adevăr în cartierul Obor pentru că s-au înregistrat nişte evenimente violente, s-a dat cu bâta într-o maşină, au fost bătuţi unii consilieri şi erau acolo strânşi nişte oameni amărâţi. A venit la mine o femeie cu un copil mic în braţe, de doar două zile, care mi-a cerut ajutorul dar i-am spus să vină după alegeri. Pentru că eu îi ajut permanent cu bani pentru spital, înmormântări, pentru necazurile lor, dar nu fac treburi de-astea, că am mai păţit-o o dată! Este o mistificare!

Avem noi plângeri penale şi probe că s-au dat bani alegătorilor, de la marile lucrări ale judeţului. Au furat cu neruşinare!  Dumnezeu m-a ajutat şi am reuşit să îi bat a patra oară pe prietenii mei! Dacă vor anula voturi câştigă ei! Dar nu ne jucăm cu voinţa oamenilor! După o luptă electorala extrem de complicată am reuşit conform ultimelor sondaje să câştigăm, atât eu, cât şi domnul Fuia!” Aceste afirmaţii, făcute în seara alegerilor, par la lumina zilei simple vorbe de îmbărbătare pe un „teren” pe care fostul primar l-a simţit clătinându-se destul de serios, în ultima perioadă. Motiv pentru care, să ne aducem aminte, nu au mai fost organizate sedinţe de Consiliu Local, dar au lipsit şi deciziile în această jumătate de an, totul fiind încremenit până la sosirea datei de 10 iunie.  Excepţie  au făcut doar câteva lucrări începute chiar în campanie, din motive lesne de înţeles.

Primar timp de trei mandate, Nicolae Dragu nu a mai reuşit să îşi ţină electoratul aproape, distanţa dublă  de voturi, între el şi contracandidatul său, Daniel Drăgulin dar şi numărul mare de oameni prezenţi la urne, au arătat faptul că oamenii şi-au dorit, cu orice preţ, schimbarea.

Please enter banners and links.

Next Post

PDL Călăraşi: George Muşat şi-a dat demisia, Stelian Fuia analizează

Dum iun. 17 , 2012
Preşedintele organizaţiei municipale a PDL Călăraşi, Georgel Muşat şi-a dat demisia din funcţie. Acesta a spus că după o analiză serioasă, legată de tot ceea ce s-a întâmplat în municipiu la alegeri, a constatat că în cele două campanii conduse în plan local, în 2008 şi în 2012, rezultatele nu […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!