Opiniile olteniţenilor, pe tema regionalizării, sunt aşteptate

regionalizareÎn perioada 24-26 mai, a avut loc la Tulcea, dezbaterea CONREG, organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul căreia s-au analizat şi discutat soluţiile posibile cu privire la alocarea competenţelor pe cele 3 paliere administrative: local, judeţean şi regional.

La invitaţia viceprim-ministrului Liviu Dragnea, deputata Raluca Surdu a participat, în calitate de membru al comisiei de specialitate din cadrul Camerei Deputaților.

După întâlnire, Raluca Surdu a declarat: ”Evenimentul a fost urmarea firească a discuţiilor avute în cadrul reuniunii, de la sfârşitul lunii aprilie, când au participat reprezentanţii grupului de lucru academic, precum şi ai aleşilor locali, respectiv ai structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale. Atunci s-a decis că, pentru asigurarea unui proces de regionalizare-descentralizare adaptat noilor necesităţi ale administraţiei publice din 

raluca S România se vor identifica şi vor fi puse în discuţie cele mai bune soluţii privind transferul de competenţe, de la autorităţile administraţiei publice centrale la autorităţile administraţiei publice locale și regionale.”

Pentru jumătatea lunii iunie este avută în vedere organizarea la Oltenița a unei întâlniri la care să participe primarii din colegiile uninominale.


”În cadrul acestei acțiuni, voi prezenta cele discutate, până acum, la întâlniri ca cea de la Tulcea, dar şi cu alte ocazii pe care le-am avut în calitatea mea de membru în Comisia pentru Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor. Sper ca toți cei interesați să-și aducă o contribuție, astfel încât să putem centraliza opiniile din zona Oltenița și să le transmitem la grupul de lucru coordonat de domnul viceprim-ministru Dragnea”, a mai precizat deputata Raluca Surdu.
 4 și 5, reprezentanți ai instituțiilor administrației locale și județene, cetățeni interesați.

Please enter banners and links.

Next Post

Tineretul Liberal s-a reorganizat, în Colegiul 4 Călăraşi

Dum iun. 2 , 2013
Luna mai, a anului curent, a debutat în forță, nu numai cu vreme frumoasă, verde crud și flori de mai, dar și pe plan politic, cu un maraton al reorganizării Tineretului Liberal în localitățile colegiului uninominal 4 Fundulea-Budești al cărui deputat este liberalul Aurel Niculae. În ton cu organizarea Conferinței […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!