Pescuitul- oportunitate turistică transfrontalieră

Autor: Florentina Chiru
26.09.2019

Zilele trecute , beneficiind de un timp frumos de toamnă, călărășenii s-au putut delecta la Festivalul FISHNAT , la prima lui ediție. Festivalul a fost organizat în cadrul unui proiect transfrontalier , pe Programul Interreg V-A România-Bulgaria , cu cofinanțare de la U.E. , prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Proiectul cu titlul „ Pescuitul- oportunitate turistică transfrontalieră/produs și utilizare sustenabilă a patrimoniului natural și a resurselor ”, reunește 4 parteneri: Fundația „Natura Vie”Călărași, în calitate de lider de proiect, Asociația „Se poate”din Roșiori de Vede, jud. Teleorman, Asociația „Clubul de pescuit turistic”din Silistra, Bulgaria, Asociația pentru cooperare și dezvoltare transfrontalieră „Dunărea Dobrogeană” din Silistra, Bulgaria. Activitățile derulate în cadrul proiectului au dus la crearea a 3 pachete turistice marca FISHNAT , adresate preponderent turiștilor pasionați de pescuit , care pot îmbina pasiunea lor cu vizitarea obiectivelor cultural-artistice din zonele accesate în proiect: județele Teleorman, Călărași, Giurgiu din România și districtele Ruse, Silistra și Veliko Tărnovo din Bulgaria.

Aceste zone beneficiază de un patrimoniu natural- fluviul Dunărea, râuri, bălți- de care pot beneficia turiștii , oferind oportunități de pescuit recreativ dar și de un patrimoniu cultural  vizând obiective istorice, muzee, vestigii arheologice .

Prin organizarea și promovarea acestui Festival se dorește creșterea schimbului de turiști între România și Bulgaria dar și atragerea turiștilor din afara celor 2 țări, oferind posibilitatea cunoașterii zonei Dunării în întreaga lume.

Timp de 3 zile au fost oferite produse culinare și de profil- preparate pescărești – precum și dulciuri, vizitatorii delectându-se cu programe artistice susținute de ansambluri folclorice și de dansuri populare tradiționale din Bulgaria și România. Nici iubitorii muzicii ușoare nu au fost uitați, fiind susținute recitaluri de muzică folk, rock, culminând cu concertul formației Compact B.

Au fost prezente standuri cu produse artizanale din piele, expoziții cu îmbrăcăminte specifică pescuitului și unelte de pescuit.

A fost o primă manifestare a festivalului marca FISHNAT, cele 3 zile frumoase de toamnă oferind posibilitatea participării unui număr mare de persoane, aproximându-se o cifră de 7.000.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

”MĂ TOT DUC…”

lun sept. 30 , 2019
STAGIUNEA DE TEATRU organizată de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, instituție finanțată de Consiliul Județean Călărași, continuă cu piesa de teatru ”Mă tot duc” – adaptare după William Shakespeare, Marc Dore. Distribuție: Oana Pelea și Mihai Gruia Sandu. Evenimentul teatral va avea loc sâmbătă, 19 octombrie 2019, ora […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!