La Călăraşi, în luna mai 2013, vom păşi într-o gară modernă

Print Friendly, PDF & Email

Gara călărăşeană este supusă, de câteva luni bune, unui program de modernizare. Firmele constructoare care au câştigat licitaţia s-au apucat serios de treabă  şi, în prezent, zona este un veritabil şantier.

Muncitorii lucrează, în acelaşi timp, şi la modernizarea clădirilor şi la amenajarea spaţiilor adiacente, iar călătorii trebuie să se strecoare cu mare grijă printre schelele amplasate pe peron şi şanţurile săpate în zonele pietonale. Proiectul prevede, printre altele, repararea şi construirea copertinelor exterioare şi a pasajelor pietonale subterane care sunt folosite de unii dintre cetăţeni drept toalete publice. Totodată, constructorii îşi vor îndrepta atenţia şi spre refacţia liniilor de cale ferată, repararea şi reconstruirea peroanelor pentru călători, precum şi îmbunătăţirea serviciilor conexe oferite acestora, prin dezvoltarea facilităţilor şi a spaţiilor comerciale. Unii dintre călărăţeni consideră că modernizarea staţiei CFR de la noi din municipiu este inutilă având în vedere numărul scăzut de trenuri care poposesc sau pornesc din gara noastră. De partea cealaltă, călătorii şi elevii care fac naveta cu trenul îşi doresc condiţii mai bune în sala de aşteptare, accesul mai uşor la celelalte linii de tren care nu au legătură directă cu peronul şi servicii conexe care să vină în întâmpinarea nevoilor lor.

Termenul de finalizare a lucrărilor este mai 2013

Proiectul este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala şi are o durată de execuţie a lucrărilor de 17 de luni. Din bugetul total al proiectului – care este de aproximativ 95.000.000 lei – puţin peste 20.000.000 lei vor fi cheltuiţi numai pentru gara de la Călăraşi. Din această sumă, 14.000.000 lei constituie finanţare nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană, restul sumei de aproximativ 6.200.000 lei fiind contribuţie de la bugetul de stat. Contractul de finanţare a fost semnat, la sfârşitul lunii ianuarie 2011, între Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial de Transport şi Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” S.A., iar lucrările au demarat la începutul lunii decembrie 2011. Proiectul mai are ca obiectiv, pe lângă reabilitarea gării călăraşene, şi refacerea staţiilor Slobozia Veche şi Giurgiu Oraş.

Please enter banners and links.

Next Post

A fost lansată Campania Naţională „Prea rebel să fii condus”

mie iul. 4 , 2012
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În data de 26 iunie 2012, cu ocazia Zilei Internaţionale împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, pe platoul din zona Pieţei Orizont (la Foişor), specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi au organizat un flash-mob. Tineri voluntari, echipaţi cu tricouri inscripţionate cu […]