Mihai Roibu contraatacă:,,Mi s-a cerut să intru în PNL “

Mihai Roibu Mihai Roibu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a primit,  printr-o hotărâre aprobată de Consiliul Judeţean, o sancţiune salarială de 20%pentru următoarele 3 luni. El a fost acuzat că ar fi închiriat un spaţiu pentru  depozitarea unor utilaje, achiziţionate în urma unui proiect finanţat din fonduri guvernamentale, ce viza construirea a trei centre destinate instituţionalizării persoanelor cu handicap, în urma restructurării Centrului de la Plătăreşti. În opinia sa, această sancţiune este una nedreaptă, ce nu are un suport legal. În acest context, directorul Roibu a găsit de cuviinţă să aducă în faţa opiniei publice şi argumentele sale față de acuzaţiile aduse.

,,Achiziţionarea unui spaţiu a fost realizată în condiţii legale”

,,S-a vorbit de achiziţionarea prematură a acestor utilaje , dar menţionez faptul că achiziţionarea s-a făcut în conformitate cu condiţiile stipulate în contract.  Membrii Comisiei de Disciplină  din Consiliul Județean nu au interpetat acest lucru  corespunzător. Au spus că trebuiau achiziţionate după finalizarea lucrărilor, ceea ce era imposibil. Mai mult, mi s-a imputat faptul că nu am făcut o prospectare a pieţei privind închirierea  spaţiului necesar depozitării acelor utilaje. Dar membrii comisiei au omis  să precizeze faptul că  am înştiinţat Consiliul Judeţean, la acea vreme, că am  văzut mai multe spaţii, dar pe care le-am considerat  necorespunzătoare. Unul dintre acestea era plin de umezeală.  Însă furnizorii utilajelor respective au impus condiţiile de depozitare şi am considerat că spaţiul achiziţionat de noi  a fost unul foarte bun. Acesta a corespuns din punct de vedere al caracteristicilor utilajelor dar şi al solicitării furnizorilor. Ca să demostreze că sunt preocupaţi de această problemă, cei din Consiliul Judeţean ne-au prezentat cele trei grajduri de la Direcţia de Ecologizare,  total improprii, şi câteva camere de la Punctul de Trecere a Frontierei care implica o groază de costuri de transport şi manipulare. Eu  am sesizat, prin intermediul unei adrese, că nu îmi asum responsabilitatea în cazul deteriorării acelor utilaje în valoare de 12 miliarde de lei .”

Coordonatorul  Centrului Sf. Ştefan de la Perişoru numit prin delegare de atribuţii

Un alt capăt de acuzare adus directorului DGASPC a  vizat şi faptul că la  Centrul Social Sf. Ştefan de la Perişoru l-a numit coordinator pe Ionuţ Pătru, fără ca acesta să întrunească condiţiile impuse de lege. În acest caz, Roibu este de părere că s-a făcut o gravă confuzie între delegarea pe post şi delegarea de atribuţii. ,, În cazul numirii pe post a lui Ionuţ Pătru a fost numai o delegare de atribuţii . Şi-a păstrat salariul şi funcţia de inspector principal. Legea delegării spune că orice persoană poate să primească în regim de delegaţie anumite atribuţii pe care să le ducă la îndeplinire în sensul  bunului mers al unităţii aşa cum a fost şi cazul lui. “

Control abuziv, spune Roibu

Mai mult, directorul Roibu consideră că  hotărărea de a fi sancţionat a fost luată în urma unui control abuziv. ,,Membrii Comisiei de Disciplină aveau deja “temele făcute” când au iniţiat controlul. I-am acuzat de exces de zel şi de control superficial şi confuz. . În raportul prezentat Consiliului Judeţean pentru sancţionarea mea se invocă nişte chestii generale, de trasparenţă, de nediscriminare. Noi nu lucrăm cu chestii generale, noi lucrăm cu copii şi întotdeauna trebuie să se spună concret dacă am încălcat legea. Consider că am  respectat atribuţiile de serviciu şi, întotdeauna, am făcut în aşa fel încît să nu afectăm imaginea Consiliului Judeţean prin activitatea pe care o desfăşurăm în cadrul Direcţiei.

 ,, Mi s-a cerut să intru în PNL “

Directorul Roibu consideră că sancţionarea sa cu 20% din salariu este doar o găselniţă pentru a fi înlăturat din funcţie.  Toate şicanele pe care le-am avut şi în trecut au plecat  de la o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu, care mi-a cerut să îmi semnez adeziunea la PNL. Cum eu am refuzat acst lucru am şi început să fiu ,, pedepsit”. Consider  totuşi că sancţiunea pe care am primit-o este una  ilegală şi ca atare îmi voi căuta dreptatea în instanţă!“, a spus directorul Mihai Roibu.

Please enter banners and links.

Next Post

Construcţia platformei ecologice de la Ciocăneşti va începe în această vară

mie mart. 13 , 2013
,,Mult aşteptata construcţie a  platformei de deşeuri ecologice de la Ciocăneşti va începe probabil în această vară , spune Daniel Ştefan, directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean. În cadrul Comisiei de Dialog Social ce a avut loc  miercuri 13 martie a.c. ,  reprezentatul Consiliului Judeţean a prezentat etapa […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!