Construcţia platformei ecologice de la Ciocăneşti va începe în această vară

Print Friendly, PDF & Email

platforma ecologica,,Mult aşteptata construcţie a  platformei de deşeuri ecologice de la Ciocăneşti va începe probabil în această vară , spune Daniel Ştefan, directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean.

În cadrul Comisiei de Dialog Social ce a avut loc  miercuri 13 martie a.c. ,  reprezentatul Consiliului Judeţean a prezentat etapa în care se află, la ora actuală,  implementarea proiectului privind Sistemul Integrat al Deşeurilor Solide din judeţul Călăraşi, proiect ce vizează, printre altele, şi construcţia platformei ecologice de la Ciocăneşti. Directorul Daniel Ştefan a precizat că semnarea contractului de finanţare a proiectului, în valoare de 33 de milioane de euro, s-a făcut la data de 28 aprilie 2011, iar derularea acestuia va fi finalizată la 30 iunie 2015.   La ora actuală, este în curs de implementare construirea a două staţii de transfer în municipiile Călăraşi şi Olteniţa, dar şi extinderea staţiei de transfer din Lehliu-Gară, iar pe raza întregului judeţ se construiesc platforme de colectare şi se amplasează containerele necesare depozitării deşeurilor. Tot în această perioadă, sunt în  continuă desfăşurare procedurile de licitaţie  ce vizează  atât construirea platformei ecologice din comuna Ciocăneşti, cât şi achiziţionarea instalaţiilor auxiliare cum sunt: staţiile de compostare şi sortare. Până în prezent, au fost închise patru depozite de deşeuri existente în municipiile Călăraşi şi Olteniţa, şi cele din oraşele Lehliu-Gară şi Fundulea.

Please enter banners and links.

Next Post

Vasile Iliuţă, preşedintele PDL Călăraşi susţine moţiunea lui Vasile Blaga

mie mart. 13 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Iliuță îl susține pe Blaga. Semnalul a fost dat astăzi în cadrul organizaţiei PDL Călăraşi, în ceea ce priveşte susţinerea uneia dintre cele 3 moţiuni depuse pentru preşedinţia partidului la nivel naţional: a lui Vasile Blaga, a Elenei Udrea şi a Monicăi Macovei. Preşedintele interimar […]